Site icon OSB Lap, rétegelt lemez, farostlemez Waller Furnér Kft

Hideg van a teraszon? Építsen egy hangulatos télikertet egyszerűen!

télikert

A hidegebb hónapokban egyre kevesebb időt töltünk a szabadban. Ez nem meglepő, hiszen ki ne választaná inkább az otthoni bekuckózást, a hideg, szeles kintlét helyett? 

Pedig, nagyon is szükségünk van a hűvösebb hónapokban is arra, hogy minél több természetes fényt kapjon a szerveztünk. A természet közelsége pedig üdítő hatással lehet a hangulatunkra, lelki állapotunkra is. Érdemes hát, egy köztes megoldást találni.

A terasz kiváló hely lenne erre, de alapállapotban télen sajnos használhatatlan.

Hogyan lehetne használhatóvá varázsolni?

Tervezzen télikertet! 

Nem kell valami őrülten bonyolult, vagyonokba kerülő dologra gondolni. Egy könnyű faszerkezetű télikertet nem annyira komplex és költséges összerakni. 

Berendezheti teraszát egy hangulatos és meghitt relaxáló sarokká, esetleg baráti összejövetelek színhelyévé is teheti, elég tágas a tér esetén.

Kiváló tér a növények számára

Télen kénytelenek vagyunk bezsúfolni a növényeket a lakásba, hiszen odakint megfagynának. Egy télikert ezt a problémát is megoldja, sőt bizonyos növények minden évszakban imádni fogják ezt a helyet. A látványt pedig igazán esztétikussá teszi. 

Hogyan vágjon bele egy ilyen projektbe?

Érdemes kiválasztani első körben, hogy milyen anyagból szeretné. 

A fa azért kiváló választás, mert egyszerűbb és gyorsabb az elkészítési folyamat és természetközelibb, hangulatosabb hatást nyújt. Ráadásul környezetbarát is.

Egy családi ház bővítésénél például az üveget leszámítva készülhet az egész fából. A tartóoszlopok és a belső burkolat is mesebeli hatást nyújthat ebben az esetben. 

Egy lakásban lévő erkély beépítésénél viszont, általában műanyag nyílászárók kerülnek felhelyezésre, de ebben az esetben is készülhet fából a belső burkolat.

A télikert megvalósításához mi biztosítjuk a kellő mennyiségű faanyagot! Lépjen velünk kapcsolatba, szerezze be az alapanyagot, készítse el a szerkezetet, majd élvezze a télikert nyújtotta örömöket!

 

Exit mobile version