+36306874727 info@wallerfurner.hu

A télnek már látjuk a végét. Jön az illatos, zöld, üdítő tavasz, amely számos új programlehetőséget kínál. Az egyik ilyen a barkácsolás. Ön szeret fabrikálni, farigcsálni? Vagy ebben még nem próbálta ki magát, nem volt olyan barkácsötlet, amit megvalósíthatott volna?

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan izgalmas barkácstippet, amit egy kis elszántsággal bárki könnyedén elkészíthet. 

  1. Függőágy 

A hagyományos függőágy anyagból készül. A merev változat nem olyan elterjedt, pedig ez jóval kényelmesebb. 

A stabil függőágy előállításához nincs másra szükség, mint egy raklapra, egy matracra és egy kertre, kér erős fával. Ha a szükséges elemek megvannak, a komfortos kerti ágy összerakása már gyerekjáték. 

  1. Virágláda

A fából készített virágtartó ládák tökéletes díszítői lehetnek a kertnek vagy a terasznak. A faelemek, lécek összeillesztése teljes mértékben a képzeletre és az egyéni kreativitásra van bízva. A ládát érdemes műanyag fóliával kibélelni, hogy a fa időtálló legyen. Mindemellett a faanyag vízálló olajjal vagy kültéri festékkel is kezelhető, de akár vásárolható védőszerrel kezelt, impregnált faanyag is. 

  1. Dohányzóasztal

A raklapból készített asztal nemcsak a kertben, hanem akár a nappaliban is jól mutathat. A beltérre szánt dohányzóasztalt érdemes jobban megmunkálni, míg a kintit elég csak lefesteni. A raklapból kreált asztal mutatós eleme lehet a kertnek. 

  1. Madáretető

A kertben csicsergő madarak nemcsak szépek, hasznosak is lehetnek, ugyanis számos kártevő rovart, lárvát fogyasztanak el. A fából összeállított madáretető segítségével könnyedén a kertbe szoktathatók a szárnyasok. A madáretetőt természetes impregnáló anyaggal ajánlott kezelni, hogy ne szívja magába a nedvességet. Az etető aljára mindenképp kellenek kisebb lyukak, hogy a víz ki tudjon folyni belőle. 

Barkácsötlet

  1. Kerti bár

Raklapból akár egy kerti bár is egyszerűen felépíthető. Mindössze szét kell szedni néhány raklapot és a nagyobb darabokból egy pultot kell formálni. A székek létrehozása már egy kicsit nehezebb, de egy fűrész és egy fúró csodákra képes. A bár elemeivel aztán már lehet játszani, minél színesebb, annál vidámabb hatást kelthet. 

Megtetszett Önnek legalább egy barkácsötlet?

Szerezze be tőlünk a barkácsoláshoz szükséges – akár egyedi méretű vagy védőszerrel kezelt – faanyagokat. Számunkra nem probléma, ha kisebb mennyiségű alapanyagra van szüksége, hiszen mi ugyanolyan készséggel állunk rendelkezésre, mint amikor nagyobb mennyiségről van szó. 

 

Készüljön fel a jó időre, dobja fel a kertjét saját maga!