+36306874727 info@wallerfurner.hu

Az OSB lapok sokak számára ismertek lehetnek, különösen az építőiparban és a belső terek kialakításában jártasoknak. Azonban kevesen ismerik a mögöttük rejlő meglepő tényeket. Cikkünkben most összegyűjtöttünk öt érdekességet az építőanyaggal kapcsolatban. Célunk, hogy szélesebb perspektívából mutassuk be az OSB lapok kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb jellemzőit.

1. Az OSB lapoknak különleges az összetétele

Az OSB lapokat fából készítik, melyet speciális eljárással préselnek és ragasztanak össze. Ezek a lapok több rétegből állnak, a függőleges és vízszintes irányba rendezett forgácsokból, melyeket egy nagy nyomáson és hőmérsékleten történő folyamat által alakítanak át lapokká.

2. Környezetbarát anyag

Az OSB gyártása során kevesebb fát használnak fel, mint a hagyományos farostlemezek esetében, így környezetbarát alternatívát jelentenek.

3. Széles körű felhasználási lehetőségek rejlenek benne

Ez az építőanyag széles körű felhasználásra alkalmas. A falak, mennyezetek és padlók építésére, valamint a belső tér kialakítására is használható. Emellett a bútorgyártásban és egyéb építészeti projektekben is elterjedt az alkalmazása.

OSB
4. Erős és stabil a szerkezete

Ahogy a fentiekben is említettük, az OSB lapokat nagy nyomáson és hőmérsékleten préselik össze, így rendkívül erős és stabil szerkezetűek. Ezáltal ideális választásnak bizonyulnak olyan területeken, ahol fontos a tartósság és a megbízhatóság, például padlók vagy tetők szerkezetének kialakításakor.

5. Megfelelő felületkezelés esetén kimondottan esztétikus 

Bár az OSB lapok alapvetően funkcionális célt szolgálnak, megfelelő felületkezeléssel esztétikus megjelenést is kölcsönözhetünk nekik. Festés után stílusos és modern kinézetet adhatunk a belső tereknek vagy külső épületeknek.

 

Ha mostanában Ön is tervez építkezést vagy bármilyen más építőipari projektet, ne habozzon megfontolni az OSB lapok alkalmazását. Az OSB lapok kiválóan beváltak a gyakorlatban, és számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a sokoldalú felhasználást és a hosszú távú megbízhatóságot.

Amennyiben minőségi OSB lapokra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! A Waller Furnér Kft. telepén széles választékban, kiváló minőségű OSB lapokat talál. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! >>>