Bár a fából készült raklapok használata kimondottan gyakori a különböző vállalatoknál, továbbra is sok tévhit él velük kapcsolatban. Sokan még a csomagolóanyag-beszerzésben dolgozók közül is téveszméket táplálnak a fából készült raklapokkal kapcsolatban. Szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba, és eloszlatni ezeket a mítoszokat!

Nézzük a 7 leggyakoribb tévhitet!

1. Minden raklap egyforma 

Sokan azt gondolják, hogy minden raklap ugyanolyan. Ez azonban nem igaz! Sokféle raklap létezik, amelyek különböző paraméterekkel rendelkeznek, például a méretek és a teherbírás tekintetében. Nem vitás, vannak szabványosított típusok, de ezek mellett ugyanúgy megtalálhatók az egyutas raklapok, amelyek minden téren az egyedi igényekhez illeszthetők. 

2. A raklap egy kezdetleges csomagolási forma

Mi lehet benne összetett? Csak össze kell rakni néhány deszkát, és kész is! Nem igaz? Hát nem! Először is, a minőségi raklapoknak meg kell felelniük bizonyos előírásoknak. Az Európában elfogadott szabvány az EUR raklap, mely komoly kritériumoknak kell, hogy eleget tegyen. Másodszor, a raklapok összetett és csúcstechnológiás csomagolási megoldást jelenthetnek, ha egy kis extrával is fel vannak ruházva. A csomagolóipari termékeknek ma már akár integrált RFID-chippel ellátott verziója is van.

raklapokkal

3. A raklapok hulladékfából készülnek

A raklapok készítéséhez felhasznált faanyag bátran felhasználható a bútorgyártásban vagy akár az építőiparban is. Ennek értelmében a raklapok jó minőségű fából készülnek. 

4. A raklapokat olcsó fából gyártják

Mint már említettük, a raklapok kiváló minőségű faanyagból készülnek. Számos fafajtát használnak raklapok készítéséhez, de a legnépszerűbb a fenyő és a tölgy. 

5. A fából készült raklapok nem biztonságosak

Az Európában is elfogadott szabványok előírják a raklapokhoz használt faanyag hőkezelését, ami tökéletesen biztonságossá teszi.

6. A raklapok szabványosított csomagolástípusok

A raklapokra nincs egységes globális szabvány. Világszerte többféle szabvány létezik, amelyek közül az EUR és az észak-amerikai a legnépszerűbb.

7. A műanyag raklapok jobbak, mint a fából készültek

Ez határozottan nem igaz! Elég csak két dologra gondolni: a javíthatóságra és a környezeti hatásokra. A műanyag raklapokkal ellentétben, a fából készült csomagolóipari termékek könnyen javíthatók, ami növeli az élettartamukat, így csökkenti a hozzájuk köthető költségeket. Másodszor, a fából készült csomagolások környezetbarátok, és a műanyaggal ellentétben a környezet károsítása nélkül újrahasznosíthatók. 

raklapokkal

Ahogy látjuk, a raklapok világa sokkal összetettebb és változatosabb, mint gondolnánk. A fenti tévhitek eloszlatása után reméljük, hogy Ön is tájékozottabbá vált ezen hasznos csomagolási eszközökkel kapcsolatban.

Ha Ön is a minőséget és a megbízhatóságot részesíti előnyben a raklapok tekintetében, válassza a Waller Furnér Kft. széles kínálatából a tökéletes raklapot! Legyen szó szabványosított EUR raklapról vagy egyedi igények szerint gyártott egyutas termékekről, nálunk mindig megtalálja a legjobbat. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot és egyeztessen kollégánkkal, készséggel segítünk a legideálisabb csomagolóipari termékek kiválasztásában!