+36306874727 info@wallerfurner.hu

Az OSB lapot ismerhetjük ostyatábla, háncslap vagy irányított forgácselrendezésű tábla néven is. A különböző vastagságú burkolati elem, egymásra merőlegesen préselt nyomott faforgácsokból álló külső és belső rétegekből épül fel. Cikkünkből megismerheti a lap-lemez termék előnyeit, illetve betekintést nyerhet annak sokszínű felhasználási lehetőségeibe.

Előnyei

Az OSB lap nem vetemedik, mint a deszka. Ez az alapanyag kiválasztásánál számos esetben fontos szempont lehet. Víztaszító képessége is rendkívüli, ezért előszeretettel használják tetőfedési munkálatok során. Mindezek mellett jó szigetelő is, amely nemcsak a fűtési, de a nyári szezonban is előnyünkre válhat.

Mivel nagyon kis mennyiségben tartalmaz ragasztóanyagot, így kiérdemelte az elsőosztályú környezetvédelmi besorolást is, tehát amellett, hogy szinte multifunkcionálisnak nevezhető, még környezetbarát is.

Felhasználása

Az OSB lap standard funkciói közé tartozik a falborítás, a tetőfedés, a padlóburkolás és a szigetelés. Alapanyaga lehet azonban polcoknak, könnyed bútoroknak vagy esetleg különféle dekorációnak is. Az OSB lap azonban máshogy is felhasználható!

Mivel egy masszív szerkezetről van szó – amelyből leggyakrabban 6-22 mm vastagú táblákat vásárolhat – így bátran készíthet belőle számos funkcionális tárgyat, mint például beépített szekrényt, komódot, polcot, éjjeli szekrényt, vagy épp konyhabútort.

Könnyűszerkezetes házak építése során is gyakran dolgoznak OSB lapokkal, mivel számos előnyét hasznosítani tudják:

  • masszív: a ház vázát és stabilitását biztosítja;
  • Jó szigetelő: a ház fűtése is gazdaságossá válik, továbbá nyáron sem lesz kánikula az otthonában!

Kreatív felhasználásra is kiváló, ugyanis számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy minőségi alkotásokat hozhassunk létre. Ugyanis:

  • könnyű vele dolgozni;
  • jól mozgatható;
  • egyszerűen darabolható.

Lényegében tehát csak a képzelet szabhat határt felhasználásának!

Esetleges kérdéseivel, megrendelésével kapcsolatban keressen minket bizalommal!