Hobbija a barkácsolás vagy csak szeretné próbára tenni a kézügyességét és olyan tárgyakat készíteni, amely a gyerekek mellett akár az egész család számára hasznos lehet? Merítsen inspirációt az alábbi ötletekből, amelyek elkészítéséhez nincs szüksége asztalos végzettségre és biztosan a család kedvencei lesznek!

Óriás kerti dominó

Az egész család számára garantált szórakozást nyújt ez a kerti társasjáték és még az elkészítése sem igényel magas szintű asztalos tudást. A fából készült óriás kerti dominóhoz semmi másra nem lesz szüksége csak fa deszkákra, egy fűrészre, csiszolópapírra, lazúr illetve fehér festékre és némi türelemre. Ennek a remek családi társasjátéknak az elkészítése egyszerű, így remek választás akkor is, ha csak most ismerkedik a barkácsolással.

Homokozó

Egy egyedi homokozó a gyermeke kedvence lesz, és ez sem igényel különösebb asztalos tudást. A homok mellett mindössze csavarbehajtóra, csiszolóra, fóliára és egy kis festékre és az Ön számára megfelelő hosszúságú 8 darab 10×10 cm-es gerendára lesz szüksége (ezzel két szintes homokozót tud készíteni, amely szélére kényelmesen leülhet a játszó gyerek mellé). A fólia leterítése előtt tisztítsa meg a homokozó számára kijelölt helyet a kellemetlen elemektől. A csiszolást és festést követően egyszerűen csak illessze össze a darabokat egy fúró segítségével. Utolsó lépésként töltse fel a homokkal, és egy ásó segítségével egyengesse el azt. Máris kész a gyermekei kedvenc szabadidős játéka.

Jenga

Afából készült óriás kerti Jenához semmi másra nem lesz szüksége csak fa lécre, egy fűrészre, és ha színessé szeretné tenni a játékát csiszolópapírra és festékre. Érdemes olyan méretű faelemet választani, amelynek jó a fogása (javasoljuk a 28×48 mm-es méretet). Az élvezetes játékhoz legalább 60 darab 20 cm-es elemre lesz szüksége. A megfelelő méret kialakítása után, kedvére lefestheti azt, de akár natúr, faszínűen is hagyhatja. Ezt követően már csak egy egyenesebb részt kell keresnie a keretben, ahol összeállíthatja a tornyot és kezdődhet is a játék!

Barkácsolni egyszerű, és mindamellett, hogy egyedivé tehetjük kertünket és otthonunkat még a stressz levezetését is segíti az alkotás! Fogjon bele már ma, szerezze be tőlünk a barkácsoláshoz szükséges – akár egyedi méretű – faanyagokat.Nálunk nem jelent problémát, ha kisebb mennyiségű alapanyagra van szüksége, hiszen mi ugyanolyan készséggel állunk rendelkezésre, mint amikor nagyobb mennyiségről van szó. Cégek és magánszemélyek megkeresését is várjuk, ha faalapanyagra van szükség.