A faipart betámadták! Két oldalból is. Egyrészt ott a klímaváltozás, az egyre gyérebb erdők, a feldolgozható fa mennyiségének meredek csökkenése, az alapanyaghiány. Másrészt a kereslet megugrott. Az Egyesült Államok megdöbbentő intenzitással vásárolja fel a faanyagot, méghozzá az európai piacról. 

Hazánk a fapiac aprócska szereplője, de mivel a faanyagok importjára rászorulunk, így a hatások nálunk is jól érezhetők.  

Az alapanyagra egyre nagyobb igény mutatkozik, azonban ezzel a kínálat nehezen tudja tartani a lépést. Mindez azt hozta magával, hogy az átfutási idő rendkívül hosszassá vált, illetve az árak soha nem látott mértékig emelkedtek. A folyamat végét pedig még mindig nem látni. 

A Waller Furnér Kft.-nál mi mindent megteszünk azért, hogy megrendelőinket időben, az ár-érték aránytól nem teljesen elrugaszkodva tudjuk kiszolgálni!

alapanyaghiány

Munkánk során mindig is nagy figyelmet fordítottunk az előre egyeztetett határidők betartására, a pontos szállításra, a precíz, egyéni igényekhez maximálisan illeszkedő munkavégzésre. 

Az adott helyzet mindezt most megnehezíti, viszont ez nem tántorít el bennünket attól, hogy amennyire a körülmények lehetőséget biztosítanak rá, alapelveinkhez illeszkedve végezzük munkánkat. 

A nyersanyagot igyekszünk időben, minél nagyobb mennyiségben megrendelni, illetve elraktározni, hogy készleteinkből legalább a kisebb rendeléseket gond nélkül teljesíteni tudjuk. 

Jelentős múlttal, tapasztalattal rendelkezünk ebben a szektorban, aminek köszönhetően olyan kapcsolatrendszert alakítottunk ki, amely megkönnyíti a faanyag beszerzését. 

Továbbá kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az ügyfeleinkkel való kommunikáció zökkenőmentes és kellemes legyen. Épp ezért mi az ígérgetések helyett valós, egyenes kommunikációt folytatunk, reális határidőket határozunk meg, hogy a munkáját senkinek se gátoljuk.  

Ügyfeleinknek ebben a helyzetben pedig azt tanácsoljuk, hogy számítsanak a hosszabb átfutási időre, így a faanyagot időben, előre rendeljék meg. A vásárlást azért is érdemes sürgetni, mivel az áremelkedésben egyelőre nincs megállás. A fa ára két hónap alatt akár 20-30%-ot is drágulhat.

Tervezzen meg mindent időben és kerülje el a feszült pillanatokat. Így Önt sem fogja senki feltartani abban, hogy a terveit időben megvalósítsa. 

Amennyiben megbízható fafeldolgozóra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!