A rétegelt lemez egyre népszerűbb alapanyagnak számít. Nem is csoda, hiszen esztétikus és költséghatékony kivitelezést tesz lehetővé, valamint kiemelten jó a strapabíró képessége is. Főként terasz- vagy lépcsőburkolatként, illetve beltéri vagy kültéri bútorok gyártására használják. A rétegelt lemez nemcsak natúr, hanem színes változatban is rendkívül mutatós. De mivel érdemes bevonni a felületét és miként kezelhető helyesen? Eláruljuk! 

Készítsük elő a felszínt!

A nulladik lépés a felszín előkészítése, amit sosem szabad elhanyagolni, enélkül felesleges belekezdeni a procedúrába. 

A rétegelt lemez felületét a legegyszerűbben zsíroldószerrel tisztíthatjuk meg. Nagyon fontos: ha a felszín alapos előkészítésén túl vagyunk, csakis akkor kezdjünk neki a felületkezelésnek. rétegelt lemez

Mindig teszteljünk!

Semmit ne bízzunk a véletlenre! Mielőtt nekilátunk a rétegelt lemez felületkezelésének, ajánlott tesztelni a felszívódást. Ezt a legegyszerűbben a keresztet vágós ragasztós teszttel” ellenőrizhetjük le. Ha rendesen ragad, le lehet alapozni a teljes felületet. Használhatunk univerzális koszgátlót, tapadó alapozót, de a lakk is jó választás lehet. 

Fessünk okosan!

Az alapozásnál az elérni kívánt színhez hasonlót érdemes használni, ugyanis így sokkal könnyebben el lehet jutni a megfelelő árnyalathoz, a festéket nem kell több rétegben felvinni. Olaj vagy latex festéket érdemes választani, ugyanis ezek megakadályozzák, hogy a nedvesség bejusson az esetlegesen szabadon maradt résekbe, ezáltal pedig védve van a felület a megrongálódástól. 

Amennyiben kreativitásunknak is szívesen teret engednénk, érdemes először egy alappal lefesteni a felületet, majd a teljes száradás után ragasztószalag segítségével elkészíthetjük a vágyott mintát és egy másik színnel újra átfesthetjük a leragasztott felületet. Ezzel az egyszerű módszerrel egyedi, gyönyörű végeredményt kaphatunk. 

A Waller Furnér Kft. kínálatában a lap-lemez termékeket is megtalálni. Legyen szó rétegelt lemezről, OSB lapról vagy farostlemezről, ránk számíthat! →