Az OSB lemezek a könnyűszerkezetes építkezéseknél az egyik legfontosabb nyersanyagnak számítanak. Népszerűségük nem meglepő, ugyanis a deszkákkal szemben nem vetemednek, ezért jóval megbízhatóbb építőanyagnak számítanak. További nagy előnyük, hogy a gyártási technológiából származó egységes, csomóktól és repedésektől mentes minőség minden egyes lap esetében garantált. Így csak a preferált vastagságot kell kiválasztani, a színvonal miatti csalódástól nem igazán kell tartani. 

Az OSB tábla nemcsak a könnyűszerkezetes épületeknél, hanem a hagyományos építésű létesítményekben, családi házakban is felhasználható, például a tetőtér beépítésekor vagy falburkolóként. 

Az OSB lemez festhető, vakolható, felületkezeléssel és csiszolással pedig akár látszó burkolat is kialakítható belőle. 

OSB

A lap festése azonban nem olyan egyszerű, mint gondolná! 

Legalábbis a hagyományos, jól ismert festési módszerek nem elegendőek a sikerhez. 

A szerves anyagok jó impregnáltsággal, vízállósággal rendelkeznek. Épp ezért festésük, vakolásuk, ragasztásuk nem egyszerű procedúra. A megfelelő jellemvonásokkal rendelkező anyagok használatával azonban elérhető a gyors, mégis kifogástalan végeredmény. 

Így fesse le az OSB falat, hogy tökéletes végeredményt kapjon!

Az OSB bevonása tulajdonképpen bármilyen gyenge hígítású festékkel megvalósítható. A festék lehet oldószeres vagy vízbázisú is.  

Az esztétikum megőrzése érdekében, csupán védelmező céllal is felmerülhet az OSB lap festése. Ebben az esetben az UV védelemmel ellátott lakkok, esetleg lazúrok jöhetnek szóba. Az effajta kezelésnek köszönhetően a lap színe, erezettsége, dekoratív látványa időtállóbbá válik. Azonban a védelemmel ellátott lapokat sem javasolt a napsugárzásnak kitett, kültéri helyekre kihelyezni, ahol ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Ha nincs más megoldás, mindenképp kültérre kell, hogy kerüljön az OSB fal, a legjobb megoldás, ha olyan lakk vagy lazúr mellett teszi le a voksát, amely színnel rendelkezik, hogy UV védelemmel ellátott legyen. 

OSB

Az OSB lapot csak ajánlani tudjuk, ugyanis egységes méreteinek, kifogástalan sajátosságainak és egyszerű felhasználhatóságának köszönhetően a vele végzendő munka kényelmes és gyors, a végeredmény pedig tökéletes.