A raklapmagasító igen hasznos eszköz, amely rögzíti a bizonytalan terhet, illetve optimalizálja a kihasználható helyet a rakodási területen – a csomagolóipari termék funkcióját így lehetne összefoglalni, legalábbis korábban ezt hittük. Egyik kedves ügyfelünk azonban felhívta a figyelmünket arra, hogy az általunk forgalmazott raklapmagasító ennél jóval több! Termékünket ugyanis – vásárlónk tapasztalatai szerint – magaságyás készítéséhez is kitűnően fel lehet használni. 

Az ötlettől fellelkesülve, utánanéztünk, hogy miként is lehet termékeny magaságyást készíteni magasítókeretből, méghozzá egyszerűen és költséghatékonyan!

Filléres magaságyás – lépésről lépésre

A barkácsboltokban kapható magaságyásoknál jóval olcsóbb a raklapmagasítók beszerzése. Ezekből nagyjából öt percen belül, rendkívül kevés munka árán egy stabil ágyás hozható létre. A csomagolóipari termék már össze van szerelve, az oldalán ott van a zsanér, így ezeket csak egymásba kell rakni, tehát bármiféle barkács tapasztalat nélkül megvalósítható a projekt. 

magaságyás

De nézzük is, hogyan hozható létre a magaságyás!

1.lépés: megfelelő hely kiválasztása

A magaságyást a földre tegyük, ne betonra, hogy meglegyen az ágyásnak a kapcsolata a földdel és ne úgy viselkedjen, mint egy kaspó. Ágyásunk számára lehetőleg válasszunk napos helyet. 

2. lépés: ágyás aljának elkészítése

Az aljára rakjunk geotextilt vagy szétbontott kardondobozt, ezzel megakadályozva a gyomosodást. 

3. lépés: szintek összeillesztése

A két-három raklapmagasítót egyszerűen csak helyezzük egymásra. Egyedül csak arra kell figyelni, hogy mindegyik saroknál stimmeljen az illesztés. 

4. lépés: időtállóság biztosítása

Ha azt szeretnénk, hogy a magaságyás időjárásálló és hosszú élettartamú legyen, az oldalára érdemes egy szigetelésvédő lemezt elhelyezni, ezzel gátolva a víznek a szivárgását. Mindemellett javasolt az oldalát lekenni lenolajjal is. 

magaságyás

5. lépés: magaságyás feltöltése

Lehet bármilyen profi is a magaságyás kerete, a termés milyenségét leginkább a rétegek, a föld minősége határozza meg. A töltést szerves hulladékkal kezdjük, alulról felfelé haladva az egyre gyorsabban korhadó, lebomló rétegek kerüljenek. Ideális rétegrend lehet: rönkök, ágak, gallyak, szalma, komposzt, föld. 

6. lépés: növények ültetése

A rétegrendek kialakítása után alaposan öntözzük meg az ágyást majd két-három napig még várjunk, addig a föld kicsit megsüllyed. Ezután jöhet a magok elvetése, majd pedig a bő szüret. 

Ön is magaságyást készítene? 

Az ehhez szükséges raklapmagasítót keresse a Waller Furnér Kft. kínálatában. Fatelepünkön a kisebb rendeléseket is szívesen kiszolgáljuk.

Lépjen velünk kapcsolatba! >>>