+36306874727 info@wallerfurner.hu

A hideg idő beköszöntével gyorsan rájövünk, mennyire hiányzik, hogy ismét a friss levegőn tölthessük munka utáni óráinkat. Ehhez viszont elengedhetetlen egy olyan hely, ahol a szabadban is komfortosan érezhetjük magunkat. Egy megfelelően kialakított terasz tökéletes lehetőséget kínál erre. Az ábrándozás időszakát jelentő ősz és tél pedig kiválóan alkalmas arra, hogy megtervezzük álmaink teraszát.

Milyen lesz az a bizonyos terasz?

Fontos kérdés, hiszen fontolóra kell venni milyen környezeti hatások érik majd. Kiemelt jelentőségű ugyanis, hogy a természeti viszontagságokkal szemben is ellenálló kell, hogy legyen. A tervezés során fontos meghatározni, hogy fedett vagy nyitott teraszt szeretnénk, hiszen ehhez mérten érdemes kiválasztani a megfelelő burkolatot.

A legnagyobb klasszikus: a fa

Az esztétikus, meleg és otthonos összképet biztosító fa az igazi örök kedvenc. Megfelelő ápolással száraz és nedves körülmények között is időtálló lehet. Amennyiben terasza fedett lesz, optimális választás lehet az olyan faburkolat, amely vörösfenyőből, termo lucfenyőből vagy kőrisből készül. Ezek a fajták ugyanis a száraz körülmények között a legellenállóbbak. Nyitott terasz esetén viszont célszerű trópusi faburkolatot választani, mivel ezek jobban helyt állnak nedves és a párás időjárási viszonyokban is.

A gyalult, egyedi méretre szabott nyersanyag a nyerő!

Amennyiben gyorsan szeretné létrehozni teraszát, ajánlott odafigyelnie, hogy milyen teraszburkolatot vásárol. A legjobb választás a gyalult faanyag, amellyel már nem kell sokat bajlódnia.

A Waller Furnér Kft. fatelepén a nyersanyagok nemcsak gyalulva, hanem egyedi méretre szabva is kérhetők! További részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!