Ma már megkövetelik, hogy a tetőszerkezethez védőszerrel kezelt faanyagot vásároljon. Miért van erre szükség?

Az építészet izgalmas világa folyamatosan fejlődik. Újabb technikák, anyagok, eszközök és trendek jelennek meg. Ahhoz, hogy egy épület megfeleljen a jelenkori sztenderdeknek, elvárásoknak, a változásokhoz mindenképp alkalmazkodni kell. 

Ma már az impregnált faanyag a nyerő!

A hatóságok már csak az impregnált, tehát a bemártásos vegyi technológiával kezelt faanyagot fogadják el a tetőszerkezetek kivitelezése során. Mi azonban azt tanácsoljuk, hogy ne csak a háza tetőszerkezetéhez használjon faanyagvédelemmel ellátott nyersanyagot, az összes kivitelezett projektje esetében ezt a minőséget keresse.

impregnált

Miben különbözik az impregnált faanyag a kezeletlen nyersanyagtól?

A megfelelő védőszerrel kezelt faanyag jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti, sértetlen állapotát, mint hagyományos társa. Az impregnálásnak köszönhetően az építőanyag szép és szilárd marad, sem a környezeti hatások, sem a kártevők nem foghatnak ki rajta. 

Hosszú évek múlva jelentős különbségeket lehet felfedezni a két különböző típusú, tehát a kezelt és a kezeletlen faanyagból készült építmények között. 

impregnált

Sokakban merül fel kérdésként, hogy miért van szükség ma a vegyi kezelésre, ha régen enélkül is tartós építményeket hoztak létre?

A tetőszerkezetek ma már egészen másként néznek ki, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Manapság a padlástér nagy részét beépítik, vagy olyan szigetelést használnak, ami gátolja a tetőszerkezet szellőzését. A faanyagvédelemre tehát tulajdonképpen azért van szükség, mert egészen más építészeti megoldások vannak. Továbbá régen nem tulajdonítottak akkora jelentőséget annak, ha a fát megette a szú. Ma már azonban mindenki nagy hangsúlyt fektet az esztétikumra is.

Több információért vagy árajánlatért, vegye fel velünk a kapcsolatot! >>>