+36306874727 info@wallerfurner.hu

Az építőiparban a faanyag több mint ezer éves hagyományokra tekint vissza, és még mindig a legkedveltebb alapanyagok közé tartozik. Miért van ez így? Hogyan lehet, hogy a technológia fejlődése ellenére még mindig fa építőanyaggal éri meg a legjobban dolgozni? És milyen előnyökkel jár az épületfa használata? 

Összeszedtük az okokat, amiért még mindig a fa a nyerő!

Időtálló

Az épületfa rendkívül strapabíró, ellenálló és stabil anyag – legalábbis ha megfelelően kezelik. Az olyan fafajok mint a tölgy vagy a fenyő, különösen ellenállóak a nedvességnek és a penésznek.

Környezetbarát

A fa sokkal kisebb ökológiai lábnyomot hagy, mint például a beton vagy az acél használata. Ráadásul az épület lebontása után a faanyag újrahasznosítható.

Nem tartalmaz káros anyagokat

Az épületfa hozzájárulhat a jobb beltéri levegő megteremtéséhez. A fa természetes szabályozója a nedvességnek, ami segít fenntartani az optimális páratartalmat a lakóterekben. A fa nem bocsát ki káros gőzöket, mint például a ragasztók, festékek vagy más építőanyagok.

épületfa

Egyedi megjelenésű

A fa lehetővé teszi, hogy egyedi megjelenést adjunk az épületnek. Természetes szépsége és változatos színei különleges építészeti megoldásokhoz járulhat hozzá. Mintái és textúrái egyedivé teszik az épületet, és hozzájárulnak a naturális, természetközeli stílus megteremtéséhez.

Könnyen megmunkálható

Az épületfa könnyen feldolgozható és alakítható. A fa jó formázhatósága miatt számos kreatív és egyedi építészeti megoldást tesz lehetővé, amelyeket más anyagokkal nem lehetne megvalósítani.

Kiváló hő- és hangszigetelő

Az épületfák kiváló hő- és hangszigetelőként is szolgálnak. A fából készült falak és tetők hatékonyan tartják bent a meleget télen, és kint a hőséget nyáron. Emellett az épületfák remekül csökkentik a kívülről beszűrődő zajt is.

épületfa

Összefoglalva, az épületfák keresettségének oka az, hogy a fa kiválóan kombinálja a szépséget, az erőt és a funkcionalitást. Az épületfák könnyen feldolgozhatók, kreatív és egyedi építészeti megoldásokat tesznek lehetővé, kiváló hő- és hangszigetelőként szolgálnak, illetve környezetbarát megoldást is jelentenek. 

A Waller Furnér Kft. csapata teljes körű megoldásokat nyújt megbízói részére, első kézből. Egyedi gyártási lehetőségeink és széleskörű szolgáltatási körünk lehetővé teszi, hogy partnereink egy helyről, egy kényelmes és produktív együttműködés keretein belül szerezzék be a szükséges faipari termékeket.

Keressen bennünket bizalommal! >>>