Az építőiparban az OSB egyre népszerűbbé válik. Nem is csoda, hiszen a lap-lemez termék egy rendkívül erős és tartós szerkezeti anyag, amely sokoldalúságával és könnyű kezelhetőségével kitűnik a többi építőanyag közül. Azt azonban tudni kell, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen OSB lapra esik a választás. A termék vastagsága igen meghatározó, ugyanis ez a súlyát is jelentősen befolyásolja. Az építőanyag beszerzése előtt érdemes alaposan átgondolni, hogy az adott projekthez melyik vastagságú lap lenne ideális.

Cikkünkben összefoglaltuk, hogy mely vastagságú OSB, milyen projektekhez lehet jó választás. 

A tökéletes vastagságú OSB lap kiválasztása

A Waller Furnér Kft. kínálatában öt különböző méretben, 10 mm-től egészen 22 mm-ig találhatók meg az OSB lapok. 

Választékunkban a legvékonyabb, 10 mm-es lapok széles körben felhasználhatóak, ugyanis válaszfalak, kerti építmények, sőt akár könnyűszerkezetes épületek falainak kialakításához is megfelelőek. 

A 12 mm-es és a 15 mm-es OSB igénybe vehető padlás burkolásához, zsindely fedésekhez és faházak készítéséhez. A 18 és 22 mm-es, azaz a legvastagabb lapoknak magas a terhelhetősége, emiatt ezek tökéletesek lehetnek zsindely alá vagy padlás járófelületének a kiépítéséhez. 

A lapok vastagságának növekedése értelemszerűen együtt jár azok súlyának, terhelhetőségének és árának emelkedésével is. A konkrét árakról és akciókról  ITT tájékozódhat!

OSB

Mit kell tudni az OSB lapról? 

A lapot faforgácsból és gyantából állítják elő. Készítése az apróra bontott forgácsok orientálásából, azok gyantával és ragasztóanyaggal való összekeveréséből, majd formára préseléséből áll. Ez a rendezett szerkezet nagy szilárdságot és merevséget eredményez, ami lehetővé teszi a lapok széles körű felhasználását különböző építési és szerkezeti projektekben. 

Az OSB lapok kiváló tartóssággal rendelkeznek. A faforgácslapokat gyantával kezelik, ami ellenállóvá teszi az időjárási hatásokkal, nedvességgel és rovarokkal szemben. Ez lehetővé teszi az OSB hosszú élettartamát és kiváló teljesítményét.

A lapok sokszínűsége, tartóssága és könnyű kezelhetősége miatt kiemelkedően népszerűek az építőiparban. Bármilyen építési vagy szerkezeti projektet is tervez, az OSB lapok kiváló választásnak bizonyulhatnak, amelyek hozzájárulnak az erős és tartós végeredmény eléréséhez.

OSB

Amennyiben Ön is ezzel a hálás faanyaggal szeretne dolgozni, a különböző vastagságú lap-lemez termékeket keresse a Waller Furnér Kft. kínálatában! >>>