Ha raklapot keresünk, jellemzően az elsőt, ami szembe jön velünk, meg is vásároljuk – gondolván: úgysem különböznek semmiben egymástól, a raklap az mindig csak raklap marad. Azonban, ha kicsit utánajárunk a dolognak, azonnal rájövünk, hogy több típusú raklap van, amelyek közül az egyik jobban, míg másik kevésbé passzol az igényeinkhez. De milyen fajta raklapok léteznek? Csak olvasson tovább, és megtudja!

A raklapok széles választékban érhetők el!

A közhiedelemmel ellentétben a raklapoknak több típusát különböztethetjük meg. A csomagolóipari termékek műanyagból és fából is készülnek. Utóbbi alapanyagból vannak egyutas, EUR, hőkezelt és impregnált fajták is. Mind közül a legnépszerűbbek azonban az egyutas és az EUR raklapok, ezeket a legkönnyebb beszerezni is. Így bővebben az alábbiakban ezekről írunk.

EUR raklapok 

Az unióban elfogadott méretű és kialakítású EUR raklapok a legelterjedtebbek hazánkban. Tömör fából készülnek. Ennek és nagyjából 20 kg-os súlyuknak köszönhetően kimagaslóan jó a teherbírásuk. Minőségi termékek, így szállításra nem csak egyszer használhatók fel. Jellemzően fenyőből vagy nyárfából gyártják őket.

Egyutas raklapok

raklap

Az egyedi csomagolóipari termékek költséghatékony megoldást nyújtanak a szabványosított EUR raklapokhoz képest. Az egyutas raklapok neve csalóka lehet, ugyanis azt sugallja, hogy csak egy útra vehetők igénybe. Ez azonban ma már nincs így!

Különböző méretben és minőségben kaphatók, teherbírásuk és tartósságuk csakis attól függ, hogy a megrendelőnek milyen igényei vannak. Tehát kérésre akár jobb színvonalúak is lehetnek, mint a szabványosított raklapok.

Az egyutas csomagolóipari termékek esetében megválasztható: a méret, a minőség, a terhelhetőség, a fedlaphézag, a kezelési eljárás, illetve a kiegészítő termékek is. Tehát minden a személyes elvárásokhoz igazítható.

raklap

A Waller Furnér Kft.-nál jól felszerelt üzemben készítjük el a precízen megtervezett, szállításra optimalizált raklap személyre szabott típusát.

Az egyedi csomagolóipari termékek mind minőségben, mind méretben az Ön igényeihez illeszkednek! Amennyiben kérdése van, vagy megrendelést szeretne leadni, keressen minket elérhetőségeink egyikén!