Az EUR raklap kétségkívül az egyik legkedveltebb csomagolóipari termék. A standardizált méret és a garantált minőség biztonságos és egyszerű árumozgatást tesz lehetővé. Érdemes azonban nyitott szemmel járni, ugyanis keresettsége miatt már arra is van példa, hogy hamisítják. 

Fontos! Az, hogy a raklap talpán szerepel az EU jelölés, még nem nyújt semmiféle minőségi garanciát, hiszen ezt a legkevesebb lemásolni. A hamisított EUR raklapok gyártása egyébként komoly bűncselekmény. 

Miért hamisítják az EUR raklapokat?

Nem mindenki gyárthat raklapot! Az EUR raklapok előállítására szigorú uniós szabályozások vonatkoznak, a csomagolóipari termékek számos kritériumnak eleget kell, hogy tegyenek.  

Az európai szabvány szerint legyártott termékek fix méretben (800 × 1200 x 145 mm) készülnek, illetve az anyaguk magas minőségében és masszív kialakításában is biztosak lehetünk, tehát mindenképp színvonalas, környezetbarát raklaptípusnak minősül. Az uniós raklap teherbírása kiváló (1000-1500 kg), egyszerűen javítható, illetve könnyen cserélhető. Ha mindezek nem teljesülnek, nem beszélhetünk EUR raklapról. 

EUR

Hogyan ellenőrizhetjük, hogy valóban EUR raklapról van-e szó?

A szabványos csomagolóipari terméken több jelölést is fel kell tüntetni. A bal oldali tuskón például az UIC jelet kell keresni, a középső lábon pedig az IPPC feliratot, ami azt jelzi, hogy az adott termék hőkezelése megtörtént. A raklap oldalán gyártási kód kell, hogy szerepeljen, ami a gyártó kódszámát, a gyártási évet és a hónapot kell, hogy tartalmazza. Továbbá, ugyanitt kell legyen a hitelesítő kapocsnak is. Végül pedig a jobb sarokban az EUR logó után érdemes kutatni. 

eur

A jelölések mellett ajánlott a raklap minőségére és kialakítására is megfelelő figyelmet fordítani. Fontos például, hogy az EUR raklap súlya nem haladhatja meg a 22-25 kilogrammot. Minden esetben 11 deszkából és 9 darab tuskóból kell állnia, illetve az elemei 78 darab szöggel kerülnek rögzítésre. 

Vásároljon megbízható helyről!

A jó hamisítványokat sokszor nehéz kiszúrni, így sok vállalat jókora veszteségeket szenved el a gyenge minőségű, előírásoknak nem megfelelő raklapok beszerzése miatt. Ezzel a veszéllyel azonban nem kell számolni, amennyiben megbízható helyről szerzi be a csomagolóipari terméket. 

A Waller Furnér fatelepén a szabványok szigorú betartása mellett készülnek az EUR raklapok, méghozzá minőségi fenyő alapanyagból. Ráadásul termékeinkhez csereszavatosságot is biztosítunk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és menjen biztosra az EUR raklap beszerzése során! >>>