+36306874727 | Nyitvatartás: H-P: 6-14 óráig | Reggeli szünet: 9-9:20-ig | Ebédszünet: 12-12:10-ig info@wallerfurner.hu

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, sem a faanyag ára, sem az ellátottsága tekintetében nem számíthatunk túl sok jóra az idei évben. Mindez természetesen jelentős hatást gyakorol majd az építőiparra is, mind a nyersanyag költségek, mind az átfutási idők tekintetében. 

Bár a 2021 nyarán csúcsokat döntögető alapanyagár és nyersanyaghiány őszre javuló tendenciát mutatott, a helyzet fényesnek még most sem tekinthető. És még csak ezután kezdődik az építkezési csúcsszezon!

Az épületfa beszerzése nem megy egyik napról a másikra! 

Ha tisztában van azzal, hogy mekkora mennyiségű faanyagra van szüksége, minél előbb egyeztessen egy fafeldolgozó üzemmel. Így a fatelep határidőre, a megfelelő mennyiségű és minőségű épületfát tudja szolgáltatni. 

A fa felhasználása előtt legalább hat-nyolc héttel érdemes leadni a rendelést, hogy az alapanyag garantáltan időben rendelkezésre álljon. Nem szabad ugyanis elfeledni, hogy a fakereskedőnek is szüksége lehet némi átfutási időre, míg kiérkezik a megrendelt fa a telepre. 

tervezés

Rendelje meg időben a faanyagot, hogy ne kelljen a költségvetést újratervezni!

A tavalyi évben megtapasztalhattuk, hogy a faiparban az árak hihetetlenül instabilak. A váratlan világgazdasági fordulatok képesek fenekestül felforgatni a piacot és ezzel együtt a díjakat is. 

A kivitelezők nincsenek egyszerű helyzetben, mivel ők sem látják előre, hogy milyen árváltozásokkal kell számolniuk. Így sokszor a már megkezdett projekteknél is muszáj szerződést módosítani, mivel a  költségvetés kidolgozása során nem számolnak az esetleges áremeléssel. 

Amennyiben időben gondolkodik, nem kell átütemezni a feladatokat és megváltoztatni az árakat!

Amint elindul az építkezési csúcsszezon, és a kereslet megugrik, valószínűleg az árak is növekedésnek indulnak. Ezért az a javaslatunk, hogy aki építkezni szeretne, minél hamarabb vegye fel a kapcsolatot a fakereskedőkkel és rendelje meg a szükséges nyersanyagot. 

Ne a holnapi építkezésre próbálja meg sietve beszerezni az épületfát! Rendeljen előre!