+36306874727 info@wallerfurner.hu

A barkácsolás milliónyi apró trükkel tehető egyszerűbbé és szórakoztatóbbá. Mi most összegyűjtöttünk néhány olyan zseniális praktikát, amellyel mind amatőr, mind profi barkácsolóként megkönnyítheti a saját dolgát, legyen bármilyen kreatív ötlete is. 

Nézzük is, hogy mik ezek!

1. Apró szegek beütése

Amennyiben olyan kicsi szeget kell bevernie a fába, amit a kezével nem tud megtartani, csak húzza át egy papírcsíkon. Így a szeg könnyedén a helyén marad, és az ujja sem lesz veszélyben.

2. Rozsdamentes acél csavarok keményfába

A rozsdamentes acél csavarok elég kemények, de nem nagy az ellenállásuk, így túlzott erőkifejtés esetén könnyedén eltörnek. A legegyszerűbb, ha a keményfát előfúrja.

3. Szegek eltávolítása

A fafelületek károsodhatnak, amikor a szegeket megpróbálja eltávolítani. A fa megrongálódása elkerülhető, ha mielőtt fogóval vagy kalapáccsal nekiáll a kiszedésének, egy fadarabot helyez a szeg mellé. Így a haszontalan fa károsodik, nem az értékes faanyag. 

barkácsolás

4. Ecset tárolása

A munka befejezése után hagyja megszáradni az ecsetet vagy a festékhengert. Majd alaposan fedje be azt csomagolópapírral vagy ronggyal. Figyeljen arra, hogy mindenképp száraz legyen a hely, ahol tárolja. Így az ecset vagy a henger kiváló állapotban lesz, amikor legközelebb dolga adódik vele.

5. A fa repedése ellen

Előfordulhat, hogy a fa megreped, amikor a szeget beüti. Régi asztalos trükk, hogy először a szeg fejét szálirányra merőlegesen bele kell ütni a fába. Így elkerülhető a repedés.

6. Fűrészelés akadás mentesen

Az acél rozsdásodása vagy korróziója miatt a fűrész munka közben megakadhat. Dörzsölje be a fűrészlapot néhányszor gyertyával. A viasznak köszönhetően a szerszám csak úgy csúszik majd a munkadarabban. 

barkácsolás

7. Csavar nehezen hozzáférhető helyre

A csavar behajtása egyszerű művelet, kivéve, ha olyan helyre kell tenni azt, ami nehezen elérhető. Ilyenkor jöhet jól egy zsebfésű, amit harmadik kézként lehet használni. A csavart nyomja át a fésű fogai között, majd annak segítségével helyezze a megfelelő pontba. 

 

Sok sikert a barkácsoláshoz! És jól tudja, ha faanyagra lenne szüksége, a Waller Furnér Kft.-re mindig számíthat!