Az EUR raklapok a logisztikai iparágban széles körben használt alapelemek. Az egységes méretük, megbízhatóságuk és kompatibilitásuk miatt rendkívül népszerűek a raktározásban és a szállításban is. Ha Ön is olyan vállalkozás tulajdonosa, amely mindennapi működéséhez szükséges az EUR raklap, fontos tisztában lennie azzal, hogy milyen szempontokra kell odafigyelni a beszerzés közben. Cikkünkből megtudhatja, hogy mit érdemes szem előtt tartani a raklap kiválasztása során.

1. Ellenőrizze a jelöléseket

A szabványos raklapok jobb sarkán szerepelnie kell az EUR jelölésnek. Ellenőrizze, hogy minden raklapon fel van-e tüntetve a logó, mely a minőséget és a megfelelőséget garantálja. Az eredeti raklapokon továbbá  helyet kap az UIC jelölés is, a bal oldali tuskón, a középső lábon pedig az IPPCC, avagy a hőkezelésre utaló jel. A raklap oldalán a gyártási kódot és a hitelesítő kapcsot kell keresni.  

Hogyan válasszuk ki a jó minőségű raklapot?

2. Minőségellenőrzés 

Válasszon olyan raklapokat, amelyek megfelelnek a minőségi előírásoknak és jó állapotban vannak. Ellenőrizze, hogy a raklapok nem sérültek-e, nincsenek repedések vagy törések rajtuk. Győződjön meg arról, hogy a raklapok szilárdak és nem deformálódtak. Továbbá figyeljen a csomagolóipari termékek tisztaságára és az esetleges penész általi vagy más károsodásokra. A minőségellenőrzés segít megbizonyosodni arról, hogy a kiválasztott raklapok valóban hosszú élettartammal rendelkeznek-e.

3. Megfelelő teherbírás

Fontos szempont a raklapok teherbírása is. Ellenőrizze, hogy a választott raklapok megfelelnek-e az általános teherbírási követelményeknek. Az EUR raklapok jellemzően 1500 kg és 2000 kg közötti terhelést bírnak el, azonban a konkrét terhelhetőség az egyes raklapok anyagától, minőségétől és állapotától is függ. Győződjön meg arról, hogy a választott raklapok alkalmasak a tervezett szállításra vagy raktározásra vonatkozó terhelési igények kielégítésére.

5. Az ár-érték arány figyelembevétele

Végül az ár-érték arányt is fontolja meg a raklapok kiválasztásakor. Árban különböző minőségi és állapotbeli raklapok között választhat. Fontos, hogy találja meg az optimális egyensúlyt a minőség és az ár között, hogy hosszú távon megfelelően teljesítő és gazdaságos raklapokat szerezzen be.

Az EUR raklapok kiválasztása meghatározó szerepet játszik a logisztikai folyamatok hatékonyságában és a termékek biztonságos szállításában. A megfelelő minőségű és állapotú raklapok kiválasztása segít minimalizálni a károsodásokat, csökkenteni a raktározási és szállítási kockázatokat, valamint optimalizálni a logisztikai folyamatokat.

Az EUR raklapok már a Waller Furnér Kft. kínálatában is megtalálhatók. A részletekért, illetve az árajánlatért lépjen velünk kapcsolatba! >>>