Csak egy kis tehetség és szakértelem, és máris rengeteg lenyűgöző tárgyat alkothatunk műhelyünk rejtekében. De pontosan mit? Két olyan kreatív barkácsötletet hoztunk, amikből ihletet lehet meríteni. 

Kapjuk elő a szerszámokat, készítsük elő a faanyagokat, rakjunk be egy jó zenét és mehet is a barkácsolás!

Madáretető

A madarak talán az egyik leginkább kiszolgáltatott, védtelen tagjai az élővilágnak, a hidegebb hónapokban kimondottan. Ezen állatok képesek a gyümölcsösökből és kertekből eltávolítani a különböző kártevőket és bogarakat, amiért hálával tartozunk nekik. Így a hideg beköszöntével érdemes elgondolkodnunk azon, hogyan segíthetnénk a túlélésüket?

barkácstippek

Készítsünk otthont nekik!

A  legeredetibb madáretető készülhet akár fából, deszkából, vagy rétegelt lemezből is. Határtalan az építési lehetőségek száma. Kialakítására érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hiszen amennyiben az etető saját kertünkben lesz, miért ne lehetne az egyben a kertünk ékköve is?

Ha pedig a remekmű elkészült, már csak az elemózsiáról kell gondoskodnunk.

A madarak étele télen is nagyon változatos kell, hogy legyen – nyers napraforgómag, zab, diófélék, köles, főtt zöldségek és apróra vágott gyümölcsök. Ezeket csak szórjuk be a kunyhójukba, ők onnantól majd megoldják az étkezést.

Kerti bútor raklapból 

Nemcsak kényelmi szempontból jönnek jól a házi készítésű bútorok, hanem a pénztárcánknak is kedveznek!  A raklap bútor néhány ezer forintból már megvan – az alkotás öröme, illetve a már kész produktum látványa azonban megfizethetetlen.

Ahhoz, hogy fából készült raklapokból bútorokat készíthessünk, szükségünk lesz: fa raklapokra, csavarhúzóra, csavarokra, fa impregnálószerre, csiszolópapírra vagy kézi csiszológépre. Ezeken felül még a szépítéshez festékre és ecsetre. Mielőtt elkezdenénk a kerti munkát, tegyük ki a raklapokat a napra. A fának teljesen ki kell száradnia. 

barkácstippek

Bútorkészítésre fel!

A raklapokat a korábban elkészített terv szerint illesszük össze, ne hagyjunk ki egyetlen elemet sem. Érdemes dupla rétegekben gondolkodni akkor a raklapok tartósabbak lesznek, és nagyobb terhelésre készíthetjük fel őket. A kanapét a kertben egy kijelölt helyre helyezhetjük, így hosszú ideig használhatjuk. Szereljünk össze egy asztalt is, hasonló módon, majd ragasztóval rögzítsünk a felületére egy üveglapot. Érdemes gondoskodni a kiegészítőkről is, amelyek még esztétikusabbá teszik a raklapbútorokat! Használhatunk színes szöveteket az ülések borítására, vagy vásárolhatunk mintás kerti párnákat is. 

Ha kedvet kapott a barkácsoláshoz, széles fűrészáru és raklap készleteink között biztosan megtalálja a tökéletes alapanyagokat!