A raklapok legnépszerűbb fajtái fából vagy műanyagból készülnek. Mindkét anyagnak megvannak az előnyei és hátrányai, így a döntés sokak számára feladja a leckét: milyen raklapot érdemes választani? Cikkünkben most összecsap a két nagy rivális, hogy a válaszhoz egy lépéssel közelebb kerüljünk. 

Fa raklapok

raklap

Nézzük, hogy milyen érvek szólnak a hagyományos, azaz a fa raklapok mellett!

  • Alacsony költség

A fa raklapok költséghatékonyak. Olcsóbb a gyártásuk, mint a műanyag raklapoké. Ez vonzó azoknak a vállalkozásoknak, akik szeretnék minimálisra csökkenteni logisztikai költségeiket.

  • Tartósság

A fa raklapok erősek és tartósak. Bírják a nagyobb megterhelést és kevésbé valószínű, hogy eltörnek vagy repednek szállítás közben, mint az egyéb anyagból készült raklapok. Ez ideálissá teszi őket olyan áruk szállítására vagy tárolására, mint például az építőanyagok, gépek vagy autóalkatrészek.

  • Könnyen gyártható

A fa raklapok könnyen beszerezhetők. A fa egy természetes erőforrás, amely széles körben elérhető, így könnyű forrást találni és raklapokat gyártani belőle. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások gyorsan és egyszerűen beszerezhetik a szükséges raklapokat, anélkül hogy hosszú várakozási idővel számolnának.

  • Környezetbarát

A fa raklap rendkívül jól újrahasznosítható. Korábbi cikkünkben néhány tippet is adtunk ehhez. 

  • Testreszabható

A fa raklapok a szabványos mellett készülhetnek specifikus méretekben és formákban is. Így ideálisak olyan vállalkozások számára, melyeknek egyedi szállítási igényeik vannak.

Műanyag raklapok 

raklap

Habár a fa raklapok számítanak a legelterjedtebb választásnak, a műanyag raklapok is több előnyt kínálnak a vállalkozások számára. 

  • Higiénia

A műanyag raklapok könnyen tisztíthatóak és fertőtleníthetőek, így ideálisak az élelmiszer- és gyógyszeriparban működő vállalkozásoknak, ugyanis nem szívják magukba a nedvességet, port vagy baktériumokat. 

  • Tartósság

A műanyag raklapok rendkívül tartósak és ellenállnak a nehéz terheknek anélkül, hogy eltörnének vagy repednének. Ellenállnak az ütéseknek, vegyszereknek és időjárási hatásoknak, így ideálisak szélsőséges környezetekben való használatra.

  • Szabványos méretek

A műanyag raklapokat fix méretekben gyártják, ezáltal egységesség biztosítható. Ez bizonyos iparágakban leegyszerűsíti a logisztikai folyamatokat. 

 

A lényeges jellemzőket már ismeri, reméljük sikerült egy lépéssel közelebb kerülni a döntéshez, hogy milyen anyagból készüljön az Ön, illetve vállalata számára ideális raklap. 

Egy biztos, ha a fa mellett teszi le a voksát, a Waller Furnér csapatára számíthat! Mi az egyutas, illetve az EUR raklapok gyártásában is otthonosan mozgunk. 

Lépjen velünk kapcsolatba! >>>