+36306874727 | Nyitvatartás: H-P: 6-14 óráig | Reggeli szünet: 9-9:20-ig | Ebédszünet: 12-12:10-ig info@wallerfurner.hu

A hatóságok már csak az impregnált, tehát a bemártásos vegyi technológiával kezelt faanyagot fogadják el a tetőszerkezetek kivitelezése során. Mi azonban azt tanácsoljuk, hogy ne csak a háza tetőszerkezetéhez használjon faanyagvédelemmel ellátott nyersanyagot, az összes kivitelezett projektje esetében ezt a minőséget keresse. 

Miben különbözik az impregnált faanyag a kezeletlen nyersanyagtól?

A megfelelő védőszerrel kezelt faanyag jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti, sértetlen állapotát, mint hagyományos társa. Az impregnálásnak köszönhetően az építőanyag szép és szilárd marad, sem a környezeti hatások, sem a kártevők nem foghatnak ki rajta. 

Hosszú évek múlva jelentős különbségeket lehet felfedezni a két különböző típusú, tehát a kezelt és a kezeletlen faanyagból készült építmények között. 

impregnált

A faanyagvédelem olcsóbb, mint a javítás!

Sokan arra hivatkozva döntenek inkább a védőszeres kezeléstől mentes faanyag mellett, mert a keretbe az már nem fér bele, inkább spórolnak. Pedig a szakszerű védőszeres kezelés gazdasági szempontból megtérülő. Számoljunk csak utána!

Amennyiben a faanyagvédelem költségeit összevetjük az alapanyagárakkal és a munkálatok költségeivel, hamar kiderül, a védőkezelés jóval költséghatékonyabb, mint a javítás. 

Milyen faanyagot érdemes védőszerrel kezelni?

Ha a kivitelezett barkácsprojektjeit, épületeit 100%-os biztonságban szeretné tudni, minden faanyagot javasolt védőkezeléssel ellátott formában kérni. Igen, még a kerti kisház gyalult elemeit is lehet impregnálni!

A védőkezelés bár bezöldíti a faanyagot, amiatt nem kell aggódnia, hogy a kerti kisháza örökre zöldben fog pompázni. A megfelelő festék befogja az impregnált faanyagot. Ahhoz, hogy erről megbizonyosodjon, mi ingyenes próbadaradot biztosítunk, amit otthon kedvére festegethet. 

impregnált

Tudja biztonságban épületeit a faanyagvédelemmel!