+36306874727 info@wallerfurner.hu

A tetőszerkezet az épület egyik legfontosabb eleme, amely nemcsak esztétikai szempontból lényeges, hanem a ház stabilitását és hosszú távú védelmét is biztosítja. A tetőhöz szükséges faanyag kiválasztása kulcsfontosságú lépés, hiszen ez határozza meg az építmény tartósságát és ellenálló képességét az időjárási viszontagságokkal szemben. 

Ne engedjen a faanyag minőségéből!

Az új építésű házaknál jogszabály írja elő, hogy a tetőszerkezet impregnált faanyagból kell, hogy készüljön. Tehát nem is kérdéses, hogy gombamentesített fát kell beszerezni. Az viszont jókora kérdést vet fel, hogy milyen módon kezelt nyersanyagra essen a választás. Az impregnálás különféle technológiákkal érhető el, melyek mindegyike eltérő hatékonyságú. 

faanyag
De miért is van pontosan szükség az impregnálásra? 

A védőszer a fa két legfőbb ellenségétől óvja meg a nyersanyagot: a gombáktól és a rovaroktól. A kezelt faanyag jóval tovább megőrzi egészséges formáját, mint a kezeletlen társai. 

Melyik technológiával kezelt faanyagnak a legjobb a minősége? 

Mi azt javasoljuk, hogy az impregnálás áztatómedencében történjen. Ezzel az eljárással biztosítható ugyanis, hogy a kezelőoldat koncentrációja és a faanyag áztatási ideje a előírások betartása mellett történjen. A kádban a kezelőanyag garantáltan egyenletesen bevonja a gerendákat, léceket. A merítéses technológiával végzett kártevőmentesítés hatékonyságát az ecsetes vagy szórásos kezeléssel összehasonlítani sem lehet. 

A Waller Furnér telepén a faanyag vegyi kezelése német szabvány szerint történik, amely során az oldatot komoly előírások betartása mellett használjuk. A fűrészáru a méreteinek megfelelően egy-két órát tölt a brómot tartalmazó anyagban. A kezelésnek látható nyoma marad, mivel a szer zöld, amely árnyalatot az áztatott fa is átveszi. 

faanyag
A Waller Furnér csapata egy automata, hidraulikus működtetésű 14,5 méteres merítőkáddal dolgozik. Ez a modern berendezés garantálja, hogy a kezelőanyag egyenletesen bevonja a fát. 

Menjen biztosra, vásároljon a Wallertől!

A Waller Furnér Kft.-nél elkötelezettek vagyunk amellett, hogy csak a legmagasabb minőségű, megfelelően impregnált és kezelt faanyagokat kínáljuk ügyfeleinknek. Modern, hatékony technológiáink és szakértő csapatunk segítségével garantáljuk, hogy minden vásárlónk a legjobb minőségű faanyagot kapja meg tetőszerkezetéhez.

Ha Ön is biztosra akar menni, és kiváló minőségű faanyagot szeretne vásárolni tetőszerkezetéhez, forduljon hozzánk bizalommal!