+36306874727 info@wallerfurner.hu

Egyszerre szerény és fényűző, nyers és kifinomult a fa minden bizonnyal az egyik legsokoldalúbb alapanyag. Egy igazi természeti csoda, mely időtálló egyediséget biztosít az eszközöknek, berendezési tárgyaknak, épületeknek. A korszerű technológiáknak köszönhetően egyre izgalmasabb és monumentálisabb építmények hozhatók létre belőle. Nézzünk szét kicsit a nagyvilágban, és kukkantsunk rá öt lenyűgöző faépületre, melyek valódi művészi alkotásnak számítanak, melyek bizonyítják a fa utánozhatatlanságát.

1. Fogo Island Inn szálloda

faépület

A Kanada atlanti partjainál található új-fundlandi szigeten lehet megtekinteni ezt a rendkívül érdekes faépítményt. Az objektummal a tervezőnek az volt a célja, hogy az egykori halászterületet turisztikai célponttá alakítsa. A fa szállodát a helyi nyaralók egyszerű sziluettjei és a tetőköves tengerparti ingatlanok ihlették.

2. Volga-ház 

A Volga folyó partján, az oroszországi Tverszkaja városában található ez az egyedi vidéki hangulatot idéző ház. Az építész a szovjet kori falusi házakat akarta kortárs módon megjeleníteni, felidézve ezáltal a történelmet.

3. Bambusz fészer

faépület

Miért kellene egy fészernek unalmasnak és szokványosnak lennie? Ez a feltűnő, nagyméretű pajta a Kentucky állambeli Goshenben található. A szemet gyönyörködtető szerkezet helyben termesztett bambuszból készült, és a szezonális termények tárolására szolgál. A nyitott, levegős kialakítás természetes légáramlást tesz lehetővé, ami a széna szárításához elengedhetetlen.

4. Templom a norvég vadonban 

faépület

Ezzel a feltűnően éles vonalakkal bíró, különleges templommal Norvégia egyik erdejében lehet találkozni. Hihetetlenül jó hangulatot áraszt magából.

5. Pekingi könyvtár

A pekingi Liyuan Könyvtárnak rendkívül szokatlan a burkolata. A tervezőt a tűzifa kötegek ihlették meg. A helyi gyümölcsfákból származó gallyakat úgy rendezték el, hogy a napfény átszűrődjön a belső térbe.

Ezek az épületek is bizonyítják, hogy a fából micsoda mesterműveket lehet megvalósítani. 

Önt melyik épület nyűgözte le a legjobban?

 

Forrás: https://www.architecturaldigest.com