Az elsőre egészen egyszerűnek tűnő tárgynak, a raklapnak, nem is gondolná, hogy mekkora szerepe van az áruszállítás alakulásában. A szállítóeszközök méretét, kialakítását jelentősen befolyásolta a csomagolóipari termék megjelenése.

A raklapok méretének szabványosítása

A szabványosított raklapok megjelenése az 1960-as évek elejére tehető. Ez csökkentette a berakodási időt, illetve meghatározó volt a szállítóeszközök átalakulásában. Például egyes hajók, kamionok, konténerek belsejét már úgy méretezték, hogy az a raklapokhoz igazodjon, sőt a nagy gyártók közül egyesek még bizonyos termékeik méretét is a csomagolóipari eszközhöz igazították. Tehát a raklapok valóban nagy befolyást gyakoroltak az áruszállításra.

Bizonyos szinten egyszerűbbé tette a logisztikát, míg más szempontból korlátozta azt, hiszen nem minden termékhez, és nem minden szállítóeszközhöz passzolnak az EUR raklapok. A szabványtól eltérő, egyedi, egyutas raklap azonban ezekre a problémákra megoldást kínál.

Egyedi, egyutas raklapok előnyei

Az egyutas raklapok tömege, terhelhetősége és mérete szinte határtalan variációban kérhető. A raklapok a megrendelőkhöz és a szállított áruhoz alkalmazkodnak.

Az egyedi csomagolóipari termékek árban kedvezőbbek szabványosított társaiknál, így anyagi szempontból is jobb választás lehet, ráadásul olyan méretben is kérheti őket, mint amilyenek az EUR raklapok.

Ahhoz, hogy a csomagolás tökéletes biztonságot nyújtson a termékek számára, rendkívül fontos a tervezés. Ezt olyasvalakinek kell készíteni, aki kellő tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik, ugyanis ha bármi hiba csúszik a gépezetbe, a gyártás során már azokat nem lehet kijavítani.

A Waller Furnér Kft. egyedi csomagolástechnológiai eszközök gyártására specializálódott, így nálunk a tervezési folyamatban sem fordulhatnak elő hibák. Saját, jól felszerelt üzemünkben készítjük el a konkrét szállításra optimalizált termékeket.

További kérdések esetén, illetve árajánlat kéréséhez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!