+36306874727 info@wallerfurner.hu

A fafeldolgozás során keletkezett melléktermék, a fakéreg felhasználása egyre népszerűbb, hiszen amellett, hogy környezettudatos, számos egyéb közkedvelt tulajdonsággal is bír. De hogy mik ezek és egyáltalán miként lehet hasznosítani, azt most cikkünkből megtudhatja. 

A fakéreg alkalmazási köre

A kérget a leggyakrabban a talajtakarás során veszik igénybe. Gyomok ellen és ütéscsillapítás céljából – főként játszótereken – használják. Mindemellett kültéri és beltéri dekorálásra is kiváló lehet. Akik terráriumban tartanak otthon állatot – például kígyót – szintén alkalmazhatják a faipari mellékterméket. Továbbá praktikus lehet kertbe alomként, valamint kisebb sétáló utak vagy autóbeállók kialakításához. 

A kéreg előnyei és hatásai

A fakéreg rendkívül jó hatással lehet a kertbe ültetett növényekre. Elfolytja a gyomokat, így amellett, hogy időt és energiát takarít meg, a virágokat is szebbé teszi, hiszen nem lesz, ami elszívja előlük a tápanyagot. Mindemellett hőszabályozó képessége révén is óvja a növényeket, bomlásával pedig a talaj tápanyagtartalmát adja vissza. 

Amire figyelni kell!

A fakéreg kedvező hatással van azokra a növényekre, amelyek a savanyú környezetet preferálják. Mindazonáltal nem ajánlatos olyan virágok közelében elhelyezni, amelyek nem szeretik a savas környezetet. 

A kéreg alkalmazása előtt ajánlott kigyomlálni az érintett területet. Ez talán nagy munkának tűnhet, viszont megéri, ugyanis hosszútávú megoldást kínál. Idővel persze beépül a talajba, így elengedhetetlen, hogy egy-két évente felül legyen szórva. 

fakéreg

Mi a Waller Furnér Kft.-nél a fa minden részét hasznosítjuk. Cégünk a fafeldolgozás során keletkezett mellékterméket tűzifa, fűrészpor, és fakéreg formájában tesszük alkalmazhatóvá. Amennyiben érdekli Önt ez a rendkívül sokoldalú, praktikus termék, vegye fel velünk a kapcsolatot!