+36306874727 info@wallerfurner.hu

Az ellenálló és rugalmas farostlemez könnyen megmunkálható, és egyszerre nagy felület beborítható vele. Nem is csoda, hogy népszerűsége töretlen. 

Az anyag nagy előnye, hogy jó a páraáteresztő képessége, jelentős a hőtároló tömege és remek hangszigetelő. Lassan melegszik fel és hűl ki, így hatékony védelmet nyújt a nyári meleg és a téli hideg ellen. A lemez nedvesség hatására sem veszít számottevően a hőszigetelő képességéből. Képes a levegő páratartalmának függvényében nedvességet felvenni vagy leadni. 

A farostlemez típusokat sűrűségük alapján csoportosíthatjuk. Nézzük is, hogy eszerint milyen felhasználási lehetőségek rejlenek bennük!

farostlemez

Kis sűrűségű farostlemez

A kis testsűrűségű farostlemeznek mindkét felülete durva, rostos, de utólagos megmunkálással mutatóssá tehető. Szilárdsági értéke alacsony, így jelentős igénybevételnek nem lehet kitenni. Hang- és hőszigetelő burkolatként, például padlásfödém hőszigetelésére, válaszfalak töltőanyagaként és hangszigetelő ajtók bélésanyagaként is megállja a helyét. 

Közepes sűrűségű farostlemez

A természetes fával azonos módon megmunkálható közepes sűrűségű faanyag, külső és belső térben egyaránt felhasználható. Pácolható, festhető és könnyedén bevonható, így a bútoriparban rendkívül jól felhasználható. Az időjárás viszontagságainak kitett környezetben csak akkor alkalmazható, ha vízálló gyantával van kezelve. 

farostlemez

Kemény farostlemez

A kemény farostlemez egyik felülete sima, fényes és víztaszító hatású, míg a másik szitanyomásos és nedvszívó képessége nagy. Megmunkálása a legtöbb szerszámmal elvégezhető, de a bevont lemezhez már keményfém szerszámok kellenek. Főként a bútor- és asztalosiparban használatos. 

A Waller Furnér Kft.-nál megtalálható farostlemezek a felhasznált alapanyagoknak és technológiáknak köszönhetően tartósak és rugalmasak. Árajánlatért lépjen velünk kapcsolatba!