A nyári reggeleken nem lehet annál jobb program, mint a teraszra kiülni, reggelizni egyet, esetleg esténként meginni egy pohár bort.

A teraszok közül a legjobb választás a faterasz lehet, ugyanis az nem melegszik fel és nem is hűl le annyira, mint egy betonból készült tornác. A faterasz nemcsak kényelmes, de szép alkotóeleme is az udvarnak. Álmodja meg saját teraszát a fakereskedésben és készítse el egyszerűen!

Sokan azt hiszik, hogy egy faterasz építéséhez komoly gyakorlatra van szükség, pedig egy lelkes, akár kevés rutinnal rendelkező barkácsoló is könnyedén meg tud építeni egy egyszerű, kisebb méretű tornácot. A következőkben néhány tanácsot adunk azoknak, akik maguk vágnának bele a barkácsolásba.

Formatervezés

A munkálatok megkezdése előtt mindenképp meg kell tervezni az alapokat, el kell dönteni, hogy pontosan mire vágyunk. Ki kell választani a megfelelő helyet, figyelembe kell venni a ház tájolását, illetve a jellemzően uralkodó szélirányt is. Mindemellett azt is meg kell fontolni, hogy milyen legyen a terasz mérete, kinézete, illetve a stílusa.

Fakereskedés felkeresése

Az alapvető részletek átgondolása után érdemes ellátogatni a fakereskedésbe, ahol a szakemberek sokat tudnak segíteni a megfelelő alapanyagok kiválasztásában. Egy kiváló fakereskedésben egy helyen megtalálható az összes szükséges nyersanyag, illetve sokat javíthat a terasz színvonalán a fa minősége is.

Első körben tartógerendát és deszkákat szükséges vásárolni, amik elengedhetetlenek az építkezéshez. A vörösfenyő például tökéletes választás lehet, ugyanis nemcsak tartós, hanem kifejezetten szép nyersanyagnak is számít. A vörösfenyő jól bírja a romboló időjárási viszonyokat, így sokáig megtartja eredeti állapotát.

Barkácsolás

A tervek és az alapanyag meghatározása után jöhet a munka!

Először a kiválasztott helyen el kell távolítani egy réteg földet, hogy a talaj egyenletessé váljon, ezután egy szivárgó kavicsréteget célszerű készíteni. Erre fektetjük a tartógerendákat, stafnikat, majd legfelülre a teraszburkolatot. A teraszburkolatot fém-, vagy műanyag kapcsokkal vagy rozsdamentes acélcsavarokkal tudjuk a párnafákhoz rögzíteni.

Ez a teraszkészítésnek az egyik legegyszerűbb módja, de nyilván sokkal komplexebb, komolyabb tornácok is építhetők, amennyiben van hozzá elég affinitása.

Látogasson el a fakereskedésbe, hogy jól körül tudjon nézni, és ki tudja választani az Önnek leginkább szimpatikus nyersanyagot! A Waller Furnér Kft.-ben szakemberek segítségét kérheti, akik több éves faipari tapasztalatukkal segítenek Önnek megtervezni álmai teraszát! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!