Építkezők, figyelem! 

Habár az emberek számára a jövőbe való utazás még nem lehetséges, az épületfáinkat a jövőbe repíthetjük egy egyszerű módszerrel: impregnálással!

Mi az az impregnálás és miért van rá szükség?

Az impregnálás egyfajta anyagkezelési műveletet takar, mely által a fa ellenállóbb és időtállóbb lesz. Az eljárás keretében vegyi folyadékkal átitatunk egy faanyagot, hogy annak tulajdonságain javítsunk. A kezelésnek köszönhetően a fa elemek a rovaroktól, gombáktól védettek lesznek, így élettartamuk jelentősen megnövekszik.

Tudta?

A tetőszerkezetben található tartógerendák, lécek gombafertőzése jellemzően kisebb, legtöbbször észrevehetetlen beázással indul. A víz befolyik, majd megáll a gerenda és a léc között, ami hatására elindul a gombatenyészet. Idővel emiatt elkorhad a fa, aztán pedig beszakad a tető. A tetőcsere pedig nem a legegyszerűbb, legolcsóbb munkálatok közé tartozik. Mára szerencsére a favédő szerek valóban orvosolják az ilyesfajta hibákat.

A kezelt vagy a kezeletlen faanyag a költségesebb?

Az impregnálás az a folyamat, mellyel időtállóbbá teheti a fákat, melyekkel megépítheti otthonát. Költségesebb a kezelt faanyag? Igen. Megéri ebbe fektetni hosszú távon? Abszolút! Sokkal drágább ugyanis a javítás, esetleg a tetőszerkezet lebontása majd újraépítése, mint impregnált faanyagot vásárolni. Összességében tehát jóval olcsóbb a kezelt faanyag, mint a kezeletlen.

épületfa

Ahogyan védjük gyermekeinket a betegségek ellen, és igyekszünk megelőzni azt, úgy kell fáink korhadását is megelőzni, amire ha nem készülünk fel kellőképpen, úgy a fa szerkezete gyengülhet, ami aztán töréshez, komoly biztonsági problémák kialakulásához is vezethet.

Kerülje el a problémát és vásároljon védőszerrel kezelt faanyagot, akár a Waller Furnér Kft.-től!

Amennyiben kérdése van, esetleg árajánlatot kérne, keressen minket elérhetőségeink egyikén!