A padlásteret míg néhány évtizeddel ezelőtt leginkább a régi holmik, esetleg a gabonák tárolására használták, ma már egyre többen lakótérré alakítják át ezt az igen jelentős, úgymond kihasználatlan területet. A tetőtér beépítése azonban nem kis és nem is kockázatmentes feladat. Épp ezért érdemes mindent átvizsgálni és figyelembe venni ahhoz, hogy valóban egy biztonságos, hosszú évtizedekig használható lakótér jöjjön létre. Nézzük, mire kell figyelni!

Mérjük fel a tetőszerkezet állapotát!

Mielőtt a munkálatokba belefognánk, javasolt alaposan átvizsgálni a tetőszerkezetet. Ellenőrizzük le, hogy a tetőlécek és a gerendák milyen állapotban vannak. Amennyiben nagyon elöregedett a tetőszerkezet, esetleg megtámadta egy kártevő, fontos, hogy először a felújítást végezzük el. Az újjáépítéshez szükséges faanyag kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy lehetőleg minőségi, impregnált épületfára essen a választás. 

tetőtér

A szigetelésről se feledkezzünk meg!

A tetőszerkezet után a szigetelést érdemes ellenőrizni. Ennek fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A megfelelő szigetelés kellemes közérzetet biztosít, hiszen kívül tartja a hideg vagy meleg levegőt, sőt a zajt is. Ha jól leszigeteljük a tetőteret, azzal a penészedés esélyét is jelentősen csökkentjük. 

A térelválasztáshoz válasszuk a leghatékonyabb építőanyagot!

A tetőtér beépítése során fontos szempont lehet, hogy egyes részeket leválasszunk, elkülönítsünk. A térelválasztáshoz optimális anyag lehet a rétegelt lemez vagy az OSB lap. Az utóbbi több szempontból is az egyik legjobb választás, ugyanis kimondottan tartós, strapabíró, sőt még a megmunkálása is igen könnyű. Az OSB további nagy előnye, hogy nem kell tartani a kártevők támadásától, mivel műgyantatartalma miatt nem vonzó a különböző rovarok, gombák számára. 

A tetőtér beépítéséhez szükséges ideális alapanyagok beszerzésében számíthat a Waller Furnér Kft. széles kínálatára! Vegye fel velünk a kapcsolatot!>>>