+36306874727 info@wallerfurner.hu

A tetőlécek kulcsfontosságúak a tetőszerkezet stabilitása szempontjából, illetve jelentős befolyással vannak arra, hogy a tető mennyire lesz tartós és biztonságos. Ezért kiemelten fontos, hogy megfelelően válasszuk ki a léc típusát és méretét. 

A döntés során az első és talán legfontosabb dolog, amit figyelembe kell vennünk, az a tetőhajlásszög. A tetőléc méretét a tetőhajlásszög határozza meg, és ez lényeges tényező a tető megfelelő vízelvezetésében is. Minél kisebb a tető hajlásszöge, annál vastagabb (erősebb) lécet kell használnunk.

A tetőléc anyaga is fontos tényező. A leggyakrabban használt fafajták közé tartozik a fenyőfa, elsősorban lucfenyő, erdei-, és vörösfenyő, hársfa, ritkán tölgy. A fenyőfából és hársból készült tetőlécek könnyűek és kedvező áron vásárolhatók meg, jól megmunkálhatóak. A legtartósabbak a vörösfenyőből, hársfából és tölgyből készült tetőlécek. 

tetőlécet

A megfelelő tetőléc mérete és típusa függ a tetőszerkezet kialakításától. A széles tetők értelemszerűen szélesebb tetőléceket igényelnek, míg a keskenyebbek kisebbeket. Emellett figyelembe kell venni a tetőszerkezet terhelhetőségét is.

A tetőléc kiválasztásakor fontos, hogy olyan típust válasszunk, amely megfelelően illeszkedik a tetőszerkezethez, és a szükséges szilárdságot és stabilitást biztosítja. A tetőléc hossza és vastagsága is fontos tényező, megfelelően kell illeszkednie az épület méretéhez és típusához.

Fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk a tetőlécet a vásárlás előtt. Ellenőrizni kell a fa minőségét, az esetleges repedéseket és hibákat, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a tökéletes faanyagra esik a választás.

Végső soron, a megfelelő tetőléc kiválasztása az egyik legfontosabb lépés egy biztonságos és tartós tetőszerkezet kiépítéséhez.

Amennyiben nemcsak a legjobb minőségű, de a legjobb áron elérhető tetőlécet szeretné beszerezni, ránk számíthat!

tetőlécet

TETŐLÉC AKCIÓNK keretében 305 Ft/fm helyett most 280 Ft/fm áron kínáljuk a faanyagot! 

Keressen minket bizalommal!>>>