Újra fénykorát éli a lambéria, miután méltatlanul hosszú évekre kikerült a köztudatból. Manapság egyre többen fedezik fel ezt a természetes burkolóelemet, ami már régen kinőtte a hagyományos, praktikus faburkolat szerepét. A szakemberek többsége már dizájnelemként használja. 

Évtizedeken keresztül a lambériát a falak védelmében, ebből adódóan főként kültérre használták, hogy a kíméletlen időjárással felvegyék a kesztyűt. Pont ezért sokan, ha lambériára gondolnak, parasztházakra, tengerparti stílusra asszociálnak, pedig ez a természetes faelem, mint tudjuk sokkal több ennél.

Milyen előnyökkel számolhatunk?

Előnye, hogy nemcsak a tágas terekben, hanem a  kisebb falfelületeken is roppant jól mutat. Mind a hálószobában, mind a konyhában megállja a helyét, de még a irodánk dísze is lehet.

Szintén pozitív tulajdonsága, hogy kedvünknek és stílusunknak megfelelően alakíthatjuk és ezt mind nagyon könnyedén. A megfelelő színválasztással csajos, elegáns, modern vagy akár rusztikus stílust is kialakíthatunk a segítségével.

lambéria
Hogyan használhatjuk?

Nyugodtan legyünk bátrak és lépjünk ki a megszokott vízszintes és függőleges szabályosságokból, próbáljunk ki valami újat.

A ferde felhelyezés ad egy kis csavart a belső térnek, ezáltal a lambéria nemcsak textúrát, de dimenziót is kölcsönöz a helyiségnek.

Bár sokan a természetessége miatt választják a lambériát, emiatt meghagyják a fa eredeti színét, egyesek nem félnek a merész színektől. Manapság egyre nagyobb trend a hófehér, amit olyan stílusú enteriőrrel kombinálunk, amilyennel csak szeretnénk.

A lambéria lehetővé teszi, hogy egész falfelületeket, vagy csak néhány részt burkoljuk be: segítségével felépíthetjük a franciaágy háttámláját, optikai térelválasztó lehet a nappaliban, függőleges felhelyezéssel megnövelhetjük a fürdőszobánkat, egy átlagos plafon pedig hihetetlenül izgalmas textúrát kaphat. Azon túl, hogy a lambéria felhasználásának csak a fantázia szab határt, a felhelyezése sem igényel túl sok szakértelmet.

A Waller Furnér Kft. kifogástalan állapotú alapanyagaival bármilyen elképzelés könnyen kivitelezhető, legyen szó kültérről vagy beltérről!