+36306874727 info@wallerfurner.hu

A raklapoknak számos típusa létezik. Réteglemezből, fűrészáruból, préselt faforgácsból, műanyagból és papírból is gyártják. De hogy melyik anyagnak milyen előnyei vannak, melyik raklap lehet az ideális választás, azt cikkünkből most megtudhatja.

Préselt faforgács raklap

A préselt csomagolóipari termékeket szárított faforgácsokból öntik, egyetlen darabból álló formába. Az előállítás magas hőmérsékleten és nyomáson zajlik, aminek köszönhetően a kész termék további kezelések nélkül megfelel a növény-egészségügyi előírásoknak.

Rétegelt-lemez raklap

Ezek a raklapok azokhoz a kis és közepes súlyú termékekhez ajánlottak, amelyek erős és tartós csomagolási megoldást igényelnek. A rétegelt-lemez könnyű, így a légi szállításra is alkalmas.

Műanyag raklap

A műanyag raklapok biztonságos csomagolást nyújtanak, illetve akár többszöri felhasználásra is alkalmasak lehetnek, külön javítás nélkül. Előnye, hogy könnyen tisztítható, illetve kiváló a hőmérsékleti stabilitása, de polcokon való tárolásra nem alkalmasak.

Papírraklap

A papírból készített raklapokat főként az exportcsomagolás során veszik igénybe. Teljesen újrahasznosíthatóak és könnyen alakíthatóak.

Fa raklap

A széles körben ismert fa raklapok a leggyakrabban használt csomagolóipari termékek. Népszerűségük nem meglepő, hiszen megfelelnek a nemzetközi szabályozásoknak, nagy a teherbírásuk és tartósak.

A fa raklapok stabil védelmet biztosítanak, legyen szó légi, közúti vagy tengeri szállítmányozásról. Raktározásuk rendkívül egyszerű, ugyanis állványrendszerben is könnyedén tárolhatók. Ráadásul a fában rejlő széleskörű, egyedi gyártási lehetőségeknek köszönhetően minden esetben megtalálható a körülményeknek megfelelő megoldás. Legalábbis a Waller Furnér Kft. képes ezt megtalálni! Nemcsak biztonságos, hanem extra könnyű egyedi fa raklapjainkkal a szállítási költségeit is minimalizálhatja!

Melyik a legjobb raklap?

Az, amelyik illeszkedik az Ön igényeihez!

A csomagolás kiválasztásánál számos részletet kell figyelembe vennünk, mind a termékspecifikációk, mind a szállítás feltételeit illetően. Emiatt rendkívül fontos, hogy ennek meghatározását egy precíz, jól átgondolt tervezés előzze meg.

Sok esetben lehetnek a terméknek, vagy a szállítás módjának olyan tényezői, amiket nem hagyhatunk figyelmen kívül a tervezés során. Szakképzett, tapasztalt kollégáink a helyszínen felmérik a lehetőségeket, majd tervet készítenek az ideális csomagolástechnikai megoldásról, mindezt teljesen díjmentesen, és kötelezettségmentesen, hogy Ön biztonságban tudhassa a termékét.

Egyedi fa raklapjaink az Ön elvárásaihoz, termékeihez igazodnak! Tegyen bennünket próbára!