+36306874727 | Nyitvatartás: H-P: 6-14 óráig | Reggeli szünet: 9-9:20-ig | Ebédszünet: 12-12:10-ig info@wallerfurner.hu

Minden ács jól tudja, hogy a tetőszerkezet kialakításához nemcsak tapasztalatra és precíz munkavégzésre, hanem minőségi, megfelelően kezelt faanyagokra is nagy szükség mutatkozik. A faanyagvédő szerek használata bár láthatatlan marad a kész épületben, mégis kritikus szerepet játszik az anyagok tartósságában és a tetőszerkezet élettartamában. 

A faanyagvédő szerek széles skálán mozognak. Ezek közül is kiemelkedő fontosságú kell, hogy legyen a tetőszerkezet kivitelezése előtt a gerendák és a pallóvégek paraffinos kezelése. Miért elengedhetetlen ez a lépés, illetve milyen előnyöket nyújt ez a folyamat? Összeszedtük a legfőbb érveket!

Nedvességvédelem

Az építési anyagok nedvességnek való kitettsége hosszú távon káros hatással lehet azok szerkezetére és tartósságára. A gerendák és pallóvégek paraffinos kezelése azonban hatékony védelmet nyújt a nedvesség behatolása ellen. A paraffin bevonat vízlepergető tulajdonsága megakadályozza a nedvesség felszívódását az anyagokba, ezáltal csökkenti a fa rothadásának kockázatát és növeli azok élettartamát.

paraffinos

Repedések megelőzése

A faanyagok hajlamosak a vetemedésre, csavarodásra, deformálódásra, repedésre, különösen az időjárási változások, hőmérséklet-ingadozások hatására. A paraffinos kezelés segít megelőzni ezeket, mivel a bevonat rugalmasságot ad az anyagnak. Ez csökkenti a fa feszültségét és megakadályozza a repedések kialakulását, ezáltal megnövelve az anyagok élettartamát és megbízhatóságát.

Tartósság és stabilitás

A paraffinos kezelés nemcsak a nedvességvédelem és a repedések megelőzése révén járul hozzá az anyagok tartósságához, hanem biztosítja a stabilitást is. A bevonat kiváló tapadást és védelmet nyújt az anyagok felületén, ezáltal erősíti azok szerkezetét és megakadályozza a károsodásokat.

Könnyebb kezelhetőség

A paraffinos kezelésnek köszönhetően a gerendák és pallóvégek könnyebben kezelhetővé válnak az ácsok számára. A sima, víztaszító felület megkönnyíti az anyagok tisztítását és karbantartását. A paraffinos kezelésnek köszönhetően a faanyag könnyebben csúsztatható, vágható és formázható, ami a munkafolyamatok hatékonyságát és precizitását is növeli.

Karbantartási költségek csökkenése

A gerendák és pallóvégek paraffinos kezelése hozzájárul a karbantartási költségek csökkenéséhez. A paraffin bevonat védi a fát a nedvesség és más káros hatások ellen, ami segít megelőzni a korai elöregedést és a károsodást. Ennek eredményeként csökkenthetők a karbantartási és javítási költségek, amely hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet az építtetők számára.

paraffinos

A gerendák és pallóvégek paraffinos kezelése kiemelkedő fontossággal kell, hogy bírjon az ácsok számára, amennyiben minőségileg kifogástalan munkát szeretnének átadni. Érdemes odafigyelni a gerendák és pallóvégek paraffinos kezelésére, hogy valóban a legjobb minőségű és tartós építőanyagokból készüljön a tető.

A Waller Furnér Kft. fatelepén minőségi, kezelt faanyagokat is beszerezhet. A plusz megmunkálásokat szükség esetén elvégezzük, majd akár a szállításban is segítséget nyújtunk. További részletekért vagy árajánlatért, vegye fel velünk a kapcsolatot! >>>