Egyre több építkezésen látni zöld gerendákat, faanyagokat, amelyeket felhasználásuk előtt áztatásos vegyi kezelésnek vetettek alá. Önben is felmerült már a kérdés, hogy miért van szükség erre az eljárásra? És milyen előnyökkel számolhatnak azok, akik bezöldítik faanyagaikat? A kérdéseire cikkünkben választ talál!

Miért szükséges beáztatni a faanyagot?

A hatóságok már csak a bemártásos vegyi technológiával – más néven impregnálással – kezelt faanyagot fogadják el a tetőszerkezetek kivitelezéséhez. Tehát ha másért nem is, de az előírásoknak való megfelelés miatt mindenképp védőszerbe kell mártani a faanyagot. De persze a szabályozásokat sem hiába találták ki. Az impregnált faanyag jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti állapotát, mint kezeletlen társa. A vegyi beavatkozásnak köszönhetően az építőanyag szép és szilárd marad, sem a környezeti hatások, sem a kártevők nem fognak ki rajta. 

vegyi kezelés

Milyen faanyagot érdemes védőszerrel kezelni?

Nem csak a gerendákat, hanem tulajdonképpen bármilyen faanyagot ajánlott impregnálni, amennyiben az építményeit hosszú élettartamúra tervezi. A legfontosabb tartógerendáktól kezdve a kerti lóca utolsó elemeiig mindent be lehet mártani a szerbe. 

Ha nem kedveli a zöld színt, akkor sem kell aggódnia!

A brómot tartalmazó folyadékban történő áztatásnak bizony nyoma marad, az áztatott fa zöld színűvé válik. Ám ez nem azt jelenti, hogy a kerti kisháznak feltétlenül zöldben kell pompáznia!

Amennyiben aggódik, hogy a szertől bezöldült faanyagot nem fogja majd be a festék, mi ingyenes próbadarabot biztosítunk. Adunk egy védőszerbe bemártott fadarabot, és azt otthon nyugodtan befestheti az Ön által kiválasztott felületkezelő anyaggal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban befedi a festék a nyersanyagot.

vegyi kezelés

Tudja biztonságban épületeit, vásároljon védőszerbe mártott fűrészárut! Amennyiben kérdése van, keressen minket elérhetőségeink egyikén!