+36306874727 info@wallerfurner.hu

Minél előbb legyünk túl rajta, vegyük meg a legolcsóbb alapanyagot és menjünk is a dolgunkra – a faanyagok vásárlása során sokan ezzel a hozzáállással rendelkeznek, sokan nem fektetnek kellő figyelmet a megfelelő anyag kiválasztására. Pedig az építőiparban rendkívül lényeges a pontos és precíz kivitelezés, amihez természetesen elengedhetetlen a jó minőségű alapanyag használata is. Amennyiben formázott felület kialakítása a cél, legyen az járda, lépcső, vagy autóbeálló, kiváltképp elengedhetetlen a megfelelő minőségű alapanyag kiválasztása és zsaluzat kialakítása.

Rengeteg kockázatot rejt magában, ha a használt zsaludeszka selejtes!

Hogy miért? Mert a zsaludeszkák tartják a helyén a még képlékeny betonszerkezetet addig, amíg az megköt és önállóan is képes lesz ellátni a feladatát. A megfelelő zsaluszerkezet kialakítása a minőségi betonfelület egyik alapja.

Ha rossz minőségű deszkát választunk a munkához esztétikailag a betonfelület közel sem lesz szép és látványos. Ettől is rosszabb esetben a nyomás hatására a zsaludeszka deformálódik, elmozdul a kötési folyamat során, esetleg el is törik, aminek köszönhetően a betonfelület nemcsak esztétikailag, hanem a tartósság és a minőség tekintetében is csorbát szenved.

A minőségi zsaludeszka főleg a látszóbeton esetén lényeges, hiszen ezeknél az egyenetlenségeket később nem lehet véséssel vagy burkolással kijavítani.

zsaludeszka

Hogyan kell tárolni a zsaludeszkát?

Megfelelő kialakítás esetén a zsaludeszka általában sérülésmentesen elbontható, ezáltal a későbbiekben újra felhasználható. Emiatt nagyon fontos, hogy a szakszerű telepítés és kibontás után megfelelő körülmények között tároljuk. Ellenkező esetben nagyon hamar tönkremegy, megtámadják az élősködők, a nedvesség pedig rothasztja, gyengíti az anyagot.

Fontos, hogy a zsaludeszkát a kibontást követően alaposan letakarítsuk, megszabadítsuk a rárakódott betondarabkáktól, majd nedvességtől védett és jól szellőző helyen, letakart állapotban tároljuk. Lényeges tehát, hogy ne közvetlenül a földre, hanem egy betondarabra, például egy-egy zsalukőre fektessük rá őket, a deszkadarabok közé pedig vékony fadarabokat tegyünk a szellőzés miatt. 

Zsaludeszka, újrahasznosítva?

Biztos előfordult már, hogy maradt némi plusz anyag és a tárolása gondot okozott.

Ilyenkor alternatív felhasználási módokat kell találnunk, ami a zsaludeszka esetében közel sem lesz olyan nehéz, mint gondolnánk. A zsaludeszka ugyanis rengeteg más munkához ideális. Készíthetünk belőle például állványokat, garázsokat vagy ideiglenes, könnyűszerkezetes épületeket. Megfelelő felületkezelés után tartós építőanyag válhat belőle a házban és a ház körül egyaránt.

A Waller Furnér Kft.-nál most hihetetlen zsaludeszka akció keretében mindössze bruttó 171.450 Ft/m³ áron elérhető az alapanyag (minimum 2 m³ rendelés esetén). Csapjon le erre a kihagyhatatlan lehetőségre még ma! –>