Akár cégként, akár magánszemélyként keresi a csomagolóipari terméket, nem biztos, hogy a legjobb döntés az első raklap mellett dönteni, amivel találkozik. Előtte érdemes kicsit utánajárni, hogy a termékek mely típusát különböztetjük meg. Cikkünkben összeszedtük a különféle raklapokat, hogy könnyebben meg tudja találni az Ön számára megfelelőt.     

EUR raklapok

Az unióban elfogadott méretű és kialakítású EUR raklapok a legelterjedtebbek hazánkban. Tömör fából készülnek és nagyjából 20 kg-os súlyuknak köszönhetően kimagaslóan jó a teherbírásuk. Népszerűségük nem véletlen, hiszen minőségi termékek, így szállításra többször is felhasználhatóak. Jellemzően fenyőből vagy nyárfából gyártják őket.  

Egyutas raklapok

Az egyedi csomagolóipari termékek költséghatékony megoldást nyújtanak a szabványosított EUR raklapokhoz képest. Az egyutas raklapok neve csalóka lehet, ugyanis azt sugallja, hogy csak egy útra vehetőek igénybe. Ez azonban nincs így! 

Különböző méretben és minőségben kaphatók. Így teherbírásuk, tartósságuk csak attól függ, hogy a megrendelőnek milyen igényei vannak. Tehát akár jobb színvonalúak is lehetnek, mint a szabványosított raklapok. 

Az egyutas csomagolóipari termékek esetében megválasztható: a méret, a minőség, a terhelhetőség, a fedlaphézag, a kezelési eljárás, illetve a kiegészítő termékek is. Tehát minden a személyes elvárásokhoz igazítható. 

raklap

Hőkezelt raklapok

A hőkezelt csomagolóipari termékek mentesítve vannak a megtelepedő vírusoktól, gombáktól, rovaroktól és az egyéb élősködőktől. A raklapok hőkezelésével csírátlanítható a fa felülete és szerkezete. Ez elengedhetetlen az előírások teljesítéséhez, ugyanis a csírátlanítás az Európai Unión kívüli export esetében kötelező. 

Impregnált raklapok

A faanyag áztatásos vegyi kezelése szintén megvédi a raklapot a két legfőbb ellenségtől, a gombáktól és a rovaroktól. A kezelés során a fa egy-két órát tölt a brómot tartalmazó anyagban. A védőszernek nyoma marad, ugyanis a szer színes, jellemzően zöld, így az áztatott fa ezt az árnyalatot veszi át. Az impregnált raklapok használata során nem kell tartani a kártevőktől.

A Waller Furnér Kft.-nál mi jól felszerelt üzemben készítjük el a precízen megtervezett, szállításra optimalizált raklap személyre szabott típusát. 

Az egyedi csomagolóipari termékek mind minőségben, mind méretben az Ön igényeihez illeszkednek! Amennyiben kérdése van, vagy megrendelést szeretne leadni, keressen minket elérhetőségeink egyikén!