Egy kerti kisház megépítése bizony nem kis projekt, rengeteg időt és anyagot igényel, azonban a végeredmény mindenképpen megéri, hiszen egy ilyen kisháznak több praktikus funkciója is lehet. De mielőtt belevágna, nem árt néhány dolgot átgondolni, hogy megelőzze az esetleges buktatókat.

Tervezés

Mindenképpen jó ötlet beiktatni egy tervezési folyamatot a munka kezdete előtt. Ezalatt nem csupán a tervrajzra gondolunk, hanem egy kicsit részletesebben érdemes átgondolni az egész projektet. Hova fog kerülni a kisház? Nem lesz-e azon a helyen zavaró, bármilyen szempontból? Mekkora kisházat szeretne? Mi lesz a funkciója? A tervezett méretekkel meg tud-e feleleni ezeknek a funkcióknak? Befér-e minden, amit ott szeretne tárolni? stb.

Anyagbeszerzés

A tervezés ezen pontján azt kell átgondolni, hogy milyen környezeti hatások fogják érni a kisházat, és milyen anyagra van szükség ahhoz, hogy ezeknek a hatásoknak ellen tudjon állni, és hosszú távon megőrizze formáját. Pl.: lehet érdemes gyalult faanyagot vásárolnia, ami ellenállóbb a környezeti hatásokkal, az időjárással, penésszel és kártevőkkel szemben.

Eszközök

Át kell gondolni a kisház felépítését lépésről-lépésre, és listát írni, hogy a különböző lépésekhez milyen eszközökre van szükség. Azonban az sem utolsó szempont, hogy az adott eszköz milyen teljesítménnyel bír, és hogyan tudja megoldani a használatát. Sok esetben pl. lehet érdemesebb már eleve méretre vágva és gyalulva megrendelni a faanyagot, hiszen ezzel sok időt spórolhatunk, de még az is lehet, hogy az ipari gépekkel és rendes üzemi körülmények között sokkal jobb a végeredmény is, mintha otthon, magunknak vágnánk méretre, gyalulnánk a faanyagot.

A Waller Furnér Kft. hihetetlen árakkal várja akár a lakossági megrendelőket is! Tőlünk már előre méretre vágott és gyalult faanyagot is vásárolhat, mennyiségi korlátozás nélkül! Keressen minket bizalommal, kollégáink szívesen segítenek az Önnek leginkább megfelelő faanyag kiválasztásában is!