Sokan úgy vélik, hogy az EUR raklapok között nincs különbség. Szabványosított termékekről van szó, melyek mindegyike ugyanolyan. Igen, ez valóban így lenne egy ideális világban, de sajnos ma már jelentős különbségek figyelhetők meg egyes csomagolóipari termékek között, ugyanis már ezeket is hamisítják.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy miként különböztethetjük meg a hamisítványokat a valódi, minőségi raklapoktól. Nézzük, hogy mire érdemes odafigyelni az EUR raklapok vásárlásakor, hogy garantáltan a legmegbízhatóbb és legjobb minőségű termékeket szerezzük be. 

Milyen jelek buktathatják le a hamisítványokat? 

Első körben fontos leszögezni: az, hogy a raklap talpán ott van az EU jelölés, még nem jelenti azt, hogy egy szabványos raklapról van szó, hiszen ezt a feliratot a legkevesebb lemásolni. De akkor mire kell figyelni? Hogyan ellenőrizhetjük, hogy valódi csomagolóipari termékről van szó? Van néhány ötletünk!

A szabványos csomagolóipari terméken több jelölést is fel kell tüntetni. A bal oldali tuskón például az UIC jelet kell keresni, a középső lábon pedig az IPPC feliratot, ami azt jelzi, hogy az adott termék hőkezelése megtörtént. A raklap oldalán gyártási kód kell, hogy szerepeljen, ami a gyártó kódszámát, a gyártási évet és a hónapot kell, hogy tartalmazza. Továbbá, ugyanitt kell lennie a hitelesítő kapocsnak is. Végül pedig a jobb sarokban az EUR logó után érdemes kutatni. 

EUR

A jelölések mellett ajánlott a raklap minőségére és kialakítására is megfelelő figyelmet fordítani. Fontos például, hogy az EUR raklap súlya nem haladhatja meg a 22-25 kilogrammot. Minden esetben 11 deszkából és 9 darab tuskóból kell állnia, illetve az elemei 78 darab szöggel kerülnek rögzítésre. 

Ne bízzon semmit a véletlenre! Vásároljon megbízható helyről!

A jó hamisítványokat nem egyszerű kiszúrni, így sok vállalat jókora veszteségeket szenved el a gyenge minőségű, előírásoknak nem megfelelő raklapok beszerzése miatt. Ezzel a veszéllyel azonban nem kell számolni, amennyiben megbízható helyről szerzi be a csomagolóipari terméket. 

A Waller Furnér fatelepén a szabványok szigorú betartása mellett készülnek az EUR raklapok, méghozzá minőségi fenyő alapanyagból. Ráadásul termékeinkhez csereszavatosságot is biztosítunk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és menjen biztosra az EUR raklap beszerzése során! >>>