Az építőiparban folyamatosan keresik azokat az anyagokat, amelyek egyszerűbben, olcsóbban és hatékonyabban segítik elő a kivitelezési folyamatokat. Az OSB lap egy olyan faalapú építőanyag, amelynek az elmúlt években robbanásszerűen növekedett a felhasználása. A préselt lapokat már több mint 30 éve használják, de a környezetbarát megoldások iránti növekvő igénynek köszönhetően csak mostanra váltak igazán népszerűvé.

Mit tud az OSB lap?

Az OSB lapnak kiváló az időtállósága, így akár évtizedeken keresztül is sértetlen marad. Magas szilárdsági mutatója azt is jelenti, hogy könnyen kezelhető, így a kivitelezők gyorsan és hatékonyan dolgozhatnak vele. Az alapanyag ár-érték aránya ideális, alkalmazása emiatt is közkedvelt az építőiparban. 

A lap használata azonban nemcsak a tartósság és a kedvező ár miatt népszerű, hanem azért is, mert a faanyagot környezetbarát módon hasznosítja. A rétegelt-ragasztott terméket úgy állítják elő, hogy a természetes faanyagot apróbb darabokra vágják és különböző ragasztókkal összeragasztják, így egy erős, stabil és környezetkímélő anyagot hoznak létre. A faanyag újrahasznosításával készül, így csökkenti az erdőirtást és a hulladéktermelést.

OSB

OSB lap felhasználása

Számos helyen alkalmazzák az építőiparban, például födém- és álmennyezet kialakításánál, falak, padlók és tetők építésénél is. A lapnak rengeteg előnye van a hagyományos építőanyagokkal szemben: tartós, könnyű, rugalmas és ellenálló a nedvességgel és a tűzzel szemben. 

Az OSB lapok széles körben felhasználhatók a könnyűszerkezetes építészetben is. Általában a tetőszerkezet, a falak és a padlóburkolatok készítéséhez használják. Kiváló minőségük miatt nemcsak az építőiparban használják, hanem a bútoriparban is széles körben alkalmazzák. Az elkészült bútorok könnyűek és tartósak, így ideálisak a mindennapi használatra.

Az OSB lapok vágással és fűrészeléssel egyszerűen alakíthatók, így a legtöbb esetben könnyű dolgozni velük. Az alapanyag széles választékban áll rendelkezésre, így mindig megtalálható az a lap, amely a legjobban megfelel az adott projekthez.

Az OSB lap az építőipar új csodafegyvere, amely tartósságával és környezetbarát jellegével hódította meg a piacot. Ha Ön is ezzel a hihetetlenül hálás faanyaggal szeretne dolgozni, tekintse meg a Waller Furnér Kft. OSB lap kínálatát! >>>