+36306874727 info@wallerfurner.hu

A DIY, vagyis a „csináld magad” kreatív hobbi egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A trend lényege, hogy olyan dekorációkat, használati vagy ajándéktárgyakat készíthet el saját maga, amelyeket be lehetne szerezni a boltból is. A DIY lényege azonban, hogy a szükséges alapanyagok fillérekbe kerülnek, vagy épp hulladékterméknek minősülnek. Az összes közül a legnépszerűbb a fából készült dekoráció.

Ön próbálta már így, saját kezűleg feldobni a lakását?

Cikkünkben most öt olyan dekorációs ötletet mutatunk be, amelyek akár hulladék fából is előállíthatók.

1. Növénytartó

A szobanövények otthonossá teszik a lakásokat, így sokan rajonganak értük. Ha Ön is szereti a virágokat a házban, bátran nekiláthat egy kis faállvány elkészítésének. Csupán néhány kis lécet kell összeszegelnie, és már kész is a trendi, natúr virágállvány. A formákkal bátran játszadozhat. Végül pedig fesse le arra a színre, ami jól illeszkedik az otthona stílusához.

2. Mini faházikók

Bármilyen munkálatokat is végez, annyi faanyag biztosan marad pluszba, hogy ezeket az aprócska, mégis mutatós faházikókat elkészítse. Arra mindenképp figyeljen, hogy megfelelő formákat vágjon, majd jöhet az utómunka. A kisházak elkészítésének a legnehezebb pontja az ablakok kivésése. Ha erre nincs ideje, ezt a fázist nyugodtan kihagyhatja, enélkül is jól mutat a dekoráció. Végül fesse le a fadarabokat. Ne csak egy színt alkalmazzon, hogy jól mutassanak egymás mellett.

Dekoráció fából

3. Függőleges kert

Ha kicsi kerttel rendelkezik, attól még ültethet rengeteg növényt, csak egy kis kreativitás szükséges hozzá. Gondolja a kertjét egy kicsit újra, és a vízszintes helyett induljon el függőleges irányba. Csak néhány lécre és eszközre lesz szüksége. A lécek minden oldalát fesse le, ezzel védheti meg a fát a környezeti hatásoktól, és a víztől. Mindemellett ezzel egységesebb megjelenést is kölcsönözz a nem csak mutatós, de igazán hasznos tárgynak.

Fali dekoráció fából

4. Fa alátét

Természetközeli, mutatós fa alátétet hozhat létre néhány perc alatt. Mindehhez csak szépen le kell vágnia a fadarabot, majd gyalulja le és kenje be favédő szerrel, hogy sokáig használhassa az alátétet, anélkül, hogy annak bármi baja esne.

5. Fogas

A falra szerelhető kabáttartó bármilyen stílusú lakásba jól passzol, valamint tökéletes kis helyiségbe, legyen az előtér vagy hálószoba. A fogashoz nem kell más csak egy deszka és néhány akasztó, amivel egy kicsit feldobhatja a tárgyat.

Ne sajnálja az idejét a barkácsolásra! Meglátja, jobb érzéssel fog ránézni a használati vagy dekorációs tárgyaira, ha saját kezűleg készítette el azokat.

Faanyagot pedig mindig talál a Waller Furnér Kft.-nál!