Szabad a gazda?

Nem más faanyag rendelkezik ezekkel a hihetetlenül kedvező tulajdonságokkal, mint a méltán híres vörösfenyő

A vörösfenyő egy olyan népszerű alapanyag, amely egyedülálló forma- és színvilágának köszönhetően egyedi kivitelezési lehetőségeket rejt magában. De persze az sem elhanyagolható szempont, hogy mechanikai jellemzői is kiválóak. Tehát amennyiben egy különleges, egyben strapabíró nyersanyagot keres, bátran tegye le a vörösfenyő mellett a voksát. De ismerjük meg ettől kicsit jobban ezt a rendkívüli fafajtát!

A vörösfenyő felhasználása

Sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően a vörösfenyőből gerenda, deszka, palló és léc egyaránt készíthető. Ezek tökéletes megoldást kínálnak akár egy megbízható faház építéséhez, de bútorok, teraszok vagy egyéb belsőépítészeti elemek is bátran készíthetők belőle. 

A vörösfenyő gyantajáratokkal átszőtt, így magas gyantatartalommal rendelkezik, emiatt az időjárás viszontagságait is jól bírja. Ezen tulajdonságainak köszönhetően nem csak beltéri, hanem kültéri használatra is tökéletes választásnak bizonyulhat. 

A fenyő színe, ahogy a nevéből is kitűnik, vöröses, így a belőle készült elemek csodálatosan szépek.

vörösfenyő

A vörös a legstrapabíróbb fenyő

A vihartól, a hatalmas széltől nem kell tartania annak, aki egy vörösfenyőből épült faházikóban tölti az éjszakát. A fafajta erősebb, mint az egyéb piacon megtalálható termékek, illetve szilárdsága is rendkívül magas. Sűrűségének köszönhetően ellenáll a nedvességnek is.

A vörösfenyőt régen elsősorban vízi építkezésre, bányászatban és tetőszerkezetek megépítésére használták. De saválló tulajdonságainak köszönhetően a vegyiparban is hasznát veszik, hiszen kádakat, hordókat is készítenek belőle, amelyben savas anyagokat is tárolnak. 

Önnek is elnyerte tetszését a vörösfenyő? Szerezze be tőlünk, és valósítsa meg terveit a legszebb fafajtából!