Szeretnénk azt a tévhitet kiverni az emberek fejéből, miszerint a favédőszer használatának érdemi haszna nincs és a fatelepen kizárólag a plusz költség miatt akarják az emberre sózni!

Tudni kell, hogy a tetőszerkezetek kivitelezése során csak az impregnált, vagyis a bemártásos vegyi technológiával kezelt faanyagot – lécet, gerendát – fogadják el a hatóságok. Mi azonban azt tanácsoljuk, hogy ne csak a háztető szerkezetéhez használjon faanyag védelemmel ellátott nyersanyagot, az összes előre megtervezett projektje esetében érdemes minőségi elemeket választani.

Miben különbözik az impregnált tetőléc a kezeletlen nyersanyagtól?

Az impregnált faanyag jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti, sértetlen állapotát, mint hagyományos, nem kezelt társa. Az impregnálásnak köszönhetően az építőanyag szép és szilárd marad, sem a környezeti hatások, sem a kártevők nem foghatnak ki rajta. 

Sokakban merül fel kérdésként, hogy miért van szükség ma a vegyi kezelésre, ha régen enélkül is tartós építményeket hoztak létre?

Az elmúlt néhány évtizedben rendkívül sokat változott az építészet. Számos új, modern technika, trend jelent meg a piacon. Példaként hozhatnánk fel a tetőszerkezet kivitelezését. Manapság a padlástér nagy részét beépítik, vagy olyan szigetelést használnak, ami gátolja a tetőszerkezet szellőzését. A faanyagvédelemre tehát tulajdonképpen azért van szükség, mert már egészen másként építkezünk, mint évtizedekkel ezelőtt. Továbbá régen egészen más igények voltak. Nem tulajdonítottak akkora jelentőséget neki, ha a fát megette a szú. Ma már azonban mindenki nagy hangsúlyt fektet az esztétikumra is.

tetőléc

A faanyagvédelem olcsóbb, mint a javítás!

Sokan arra hivatkozva döntenek inkább a védőszeres kezeléstől mentes faanyag mellett, mert a keretbe az már nem fér bele, inkább spórolnak. Pedig a szakszerű védőszeres kezelés gazdasági szempontból megtérülő. Számoljunk csak utána! Amennyiben a faanyagvédelem költségeit összevetjük az alapanyagárakkal és a munkálatok költségeivel, hamar kiderül, a védőkezelés jóval költséghatékonyabb, mint a javítás. 

A Waller Furnér Kft.-nál most a natúr tetőléc mindössze bruttó 305 Ft/fm áron elérhető (minimum 400 folyóméter rendelés esetén). Igény szerint impregnáljuk is a faanyagot. Csapjon le erre a kihagyhatatlan lehetőségre még ma! –>