A fa egy rendkívül sokoldalú alapanyag, így rengeteg módon fel lehet használni. Igénybe vehető kézműves munkákhoz, barkácsoláshoz, otthoni dekorációs projektekhez, sőt ékszerkészítéshez is. A lehetőségek száma végtelen! 

Elhoztunk most hat zseniális ötletet, amik egyszerűen, gyorsan elkészíthetők, sőt megalkotásuk családi programként is tökéletes.

1. Színes gyertyatartó

barkácsötlet

Szükségünk lesz egy fúrógépre, néhány fakockákra, esetleg téglalap formájú fadarabra, valamint színes festékre és neki is kezdhetünk a munkának. A gyertyatartó tökéletesen mutathat az ebédlőasztalon, a polcokon, de akár a kert díszítésére is alkalmas lehet.

2. Falitábla

A saját készítésű falitábla, szép díszítőeleme a falnak, nagy segítséget nyújt a rendszerezésben, de akár képek tárolására is tökéletes. Zsebes változatban is elkészíthető, amiben tárolhatjuk azokat a tollakat, amik mindig szeretnek elveszni. Így mindig kéznél lesznek, ha kellenek. Az elkészítése bonyolultnak látszik, de könnyebb mint gondolná.

3. Sminktartó

barkácsötlet

Nagyszerű ajándék lehet ez a mutatós és hasznos sminktartó. Tökéletes biztonságot ad a szájfényeknek, ecseteknek. Mérete miatt bárhol elfér, így a hölgyek magukkal tudják vinni bárhová „sminkasztalukat”. Nincs másra szükség, csak fára, egy tükörre, egy asztali fűrészre és fúrógépre. Ha ezek megvannak, neki is láthatunk az elkészítésének.

4. Naptár

Nagyszerű ötlet a lakásba egy szuper fa naptár. Elkészítése nem vesz igénybe órákat, gyorsan, egyszerűen megvalósítható, majd hosszú évekig a lakás éke lehet. 

5. Törölköző/takarótartó

Ennek a tartónak az elkészítése során az egyszerűségre kell törekedni. A méretre vágás után a darabokat csak össze kell illeszteni, majd következhet a festés és készen is van az új, csodás törölköző vagy takarótartónk!

5+1. Borállvány

Olyan helyre van szüksége, ahol a borospalackját rendben tarthatja? Mi elhoztuk Önnek!  Ez a valaha volt legegyszerűbb barkács bortartó. Nem lesz szüksége sok hozzávalóra és erőfeszítésre, és már el is készült a bortartó.

Reméljük, cikkünkben talált olyan inspirációkat, amiket meg tud valósítani, majd hasznosítani tud otthonában! Ha projektjei megvalósításához faanyagra van szüksége, bátran keressen bennünket! –>