A fa a kevésbé tartós építőanyagok közé tartozik. Az élettartamát olyan különféle károsító hatások csökkentik, mint a nedvesség, az erős napsugárzás vagy a változékony hőmérséklet. 

A legnagyobb veszélyt azonban nem a fizikai tényezők jelentik. A biotikus kártevők, a gombák vagy a rovarok, nem évek, hanem akár néhány hónap alatt is tönkretehetik a faszerkezetet. 

A beépített faanyagok tartósak lehetnek, ha a megfelelő védelmet alkalmazzuk. 

A védőszer használata gazdasági szempontból megtérülő. Amennyiben a faanyagvédelem költségeit összevetjük az alapanyagárakkal és a munkálatok költségeivel, hamar kiderül, hogy a védőkezelés jóval költséghatékonyabb, mint a javítás. 

A fa áztatásos védőkezelése, azaz az impregnálás

Az utóbbi években egyre elterjedtebbé vált a faanyag áztatásos vegyi kezelése. A nagyobb építkezéseken ez a tartósítási technika már nemcsak javasolttá, hanem megköveteltté vált.

A megfelelő védőszerrel ápolt fűrészáru hosszú időn keresztül megőrzi eredeti állapotát, szép és szilárd marad, így sem a környezeti hatások, sem a kártevők nem foghatnak ki rajta. Hosszú évek elteltével is egészséges marad az építőanyag. 

faanyagvédelem

Miért az áztatásos faanyagvédelem a legjobb?

Az áztatókádas eljárás kiszámítható, egyenletes és hibátlan kezelést tesz lehetővé. A vegyszer minden repedésbe, furatba egyaránt behatol, így garantált a teljes felület védelme. Ez a módszer értelemszerűen jóval hatékonyabb, mint az ecsetes vagy szórásos kezelés.

A kádba gépi erővel mozgatható, az akár extra méretű faanyag is. A Waller Furnér Kft.-nál automata, hidraulikus működtetésű 14,5 méteres merítőkád áll rendelkezésre a fűrészáru impregnálásához. Így nálunk a tetőszerkezethez szükséges gerendák kezelése is könnyedén megoldható. 

Az áztatásos eljárás az ár-érték arányt tekintve is a legjobb választásnak bizonyul. 

Kímélje meg magát a javítási munkálatoktól, a felesleges költségektől és a kellemetlenségektől azáltal, hogy  megfelelő védelmet biztosít a faszerkezetek számára!