+36306874727 info@wallerfurner.hu

Szinte mindennapos, hogy műhelyében tölti idejét, de állandóan keresgélnie kell azt, amire épp szüksége van? Rengeteg kisebb-nagyobb szerszámmal dolgozik a barkácsolás során, de semminek nincs meg a pontos helye? A legtöbbször minden egyszerűen csak szanaszét van? Ez rengeteg időt el tud venni az életéből és jelentősen csökkentheti a hatékonyságát is.

Így hát itt az ideje rendet tenni a műhelyben! Szánjon rá időt és egy kis barkácsolással hozza létre a rendszerezéshez szükséges tartozékokat!

Hogyan? Cikkünkből kiderül!

Barkácsolás, mint megoldás

Ha a rend nem a szívünk csücske a műhelyben könnyedén rengetegféle szerszám, kellék, alapanyag lehet, mindenféle méretben és ezer különböző helyen. Megfelelő tárolóhelyekkel, azonban mindennek megalkothatjuk a maga helyét. Ehhez nincs másra szükség, mint a faanyagra, a megfelelő szerszámokra, kellékekre és persze egy kis elszántságra. 

barkácsolás

Barkácsoljon polcokat!

Ez még nem igényel túl nagy erőfeszítést, de mégis nagyszerű helyeket lehet varázsolni egy-egy deszkából, méghozzá minimális helyfoglalással.

Szekrények

Ha teljes megoldásra vágyik, és nem elégszik meg némi polccal, akkor érdemes nekivágni egy vagy akár több szekrény elkészítésének. 

Rengeteg dolgot elnyel, dobozokkal is meg lehet pakolni, sőt, ha Ön faragja meg a dobozokat, akkor még tökéletesen passzolni is fog, mind színben, mind méretben a szekrényhez. Nem is beszélve arról, hogy közben a hobbiját is űzheti. 

Polcok akasztós holmiknak

Itt aztán tényleg nem kell nagy dologra gondolni. Kevés fából meg lehet csinálni úgy, hogy rá lehessen akasztani akár kalapácsokat vagy egyéb szerszámokat. A képen láthat rá egy ötletet is, de természetesen más nagyszerű megoldások is vannak erre.

Barkácsolás

Falra felszerelhető tárolóhelyek

Érdemes a falat minél jobban kihasználni, ugyanis helytől függően persze, de igen sok tárolóhelyet nyerhet ezáltal. Nem csak polcokat, meg szekrényeket, de különböző táblákat is felszerelhet, amire számos kisebb vagy közepes méretű eszközt akaszthat.

+1 tipp

Ez nem fából van ugyan, de újrahasznosítás szempontjából zseniális. Műanyag vizes flakonjait ne dobja el azonnal! Vágjon az egyik oldalába egy lyukat, amin befér a keze, szúrjon át a kupakon egy kampót és akassza fel egy falon lévő táblára. Az apró alkatrészek, mint például a szegek vagy a csavarok remekül elférnek benne és a rendszerezésnek köszönhetően később könnyű megtalálni és elővenni őket.

Elképesztő könnyebbséget jelenthet, ha mindennek megvan a maga helye és rendben is van tartva. Nagyobb kedvvel és lelkesedéssel vághat bele a következő projektbe. Próbálja csak ki, és meglátja! 

Munkája hatékonyabbá tétele érdekében, olvasson bele korábbi cikkünkbe is, és lesse el a legjobb barkácstippeket!