Az igazán tapasztalt barkácsmesterek  jól tudják, hogy apró, csak a bennfentesek által ismert trükkökkel lehet igazán megkönnyíteni és megszínesíteni a munkát. Minden szakmának megvannak a maga kis fortélyai – legyen szó fúrásról, faragásról, vagy bármilyen egyéb részfeladatról. Mi most ezekből a kis titkos barkácsolás során bevethető trükkökből hoztunk hármat, hátha tudunk Önnek is valami újat mutatni. 

Alternatíva a festéklehúzó-rácsra

Gondolta volna, hogy egy közönséges befőttes guminak is hasznát veheti a barkácsolás során? Egy erősebb gumi számos speciális kellék beszerzésétől kímélheti meg, többek között festéklehúzó-rácsot sem kell vásárolnia. Csak tegye rá a nyitott festékesvödörre a gumit, függőleges irányban, majd az ecsetet a feszes gumin húzza át. Természetesen a hengeres festésre ez a módszer nem kínál megoldást, viszont amennyiben csak ecsetet kell használnia, a befőttes gumi tökéletes alternatívát kínál a lehúzórácsra. 

barkácsolás

Hosszú szög kihúzása

Sokszor tapasztalhatta már, hogy amikor egy hosszú szöget szeretne eltávolítani, egy ideig az gond nélkül kijön a fából, viszont megközelítőleg a felénél elkezd begörbülni. És onnantól aztán már nem lesz könnyű dolga vele, hiszen szinte lehetetlenség lesz kihúzni. Egy kis furfangos praktikával ez a küszködés könnyedén elkerülhető. A szög tövéhez helyezzen egy darab fát, amely támasztékként szolgál a szögnek, és biztosan nem hagyja elgörbülni azt. 

barkácsolás

Könnyed fűrészelés

Gyakran fordult el Önnel, hogy a fűrész a munka, a barkácsolás közben akadozott, ezáltal pedig jelentősen lassította, megnehezítette a munkát? A fűrészlap rozsdásodása vagy korróziója állhat ilyenkor a háttérben. Ez azonban nem azt jelenti, hogy azonnal ki kell dobni a régi fűrészt. Csak kenje be az acélt néhányszor viasszal, és olyan könnyen, olajozottan megy majd a munka, akár egy új fűrésszel.  

barkácsolás

Szórakoztató és eredményes barkácsolást kívánunk! Ha pedig tervei megvalósításához faanyagra lenne szüksége, bátran keressen bennünket, ugyanis mi mind a kisebb, mind a nagyobb megrendeléseket szívesen vesszük. 

Hogy sose fogyjon ki a barkácsötletekből, olvasson bele korábbi cikkünkbe is, és dobja fel otthonát, lakását saját kezűleg!