+36306874727 | Nyitvatartás: H-P: 6-14 óráig | Reggeli szünet: 9-9:20-ig | Ebédszünet: 12-12:10-ig info@wallerfurner.hu

Az utóbbi években nagy divattá vált az egylégterű otthon, ahol olykor épp csak a fürdőszoba van fallal leválasztva a lakás többi részétől. De nagyobb ingatlanok esetében is kimondottan kedveltek a nagy, egybenyitott terek. Ez a kialakítás egyrészt praktikus, másrészt viszont rém bosszantó lehet, hiszen nincs egy ajtó, amit a szétszórtabb napokon be lehetne csukni, és persze akkor sincs mihez nyúlni, ha az intim szférát takarnánk el a kíváncsi szemek elől. Ilyenkor merülhet fel a tér elosztásának gondolata. 

Teljes átalakítás vagy térelválasztás?

Az ember általában nem egy-két évre vásárol ingatlant, hanem hosszú évtizedekre vagy akár egy egész életre. Ennyi idő alatt azonban változnak az igények. Sokszor nincs más megoldás, a bővítés vagy átalakítás az egyetlen, ami szóba jöhet, de olykor nem kell drasztikus változtatás ahhoz, hogy egy helyiséget az új szükségletek mentén formáljunk át. 

A nagy teret feloszthatjuk kisebb egységekre, egyszerű, könnyen lebontható falakkal. Soha nem tudhatjuk ugyanis, hogy mikor nyitnánk újra meg a teret, és ha belegondolunk, jóval egyszerűbb egy fából készült falat lebontani, mint a téglafalat. 

Egyszerű és költséghatékony házilag elkészíthető térelválasztó ötletek 

A térelválasztásban jelentős szerepe lehet a faipari alapanyagoknak. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen faanyagokkal lehet praktikus térelválasztókat létrehozni. 

Nyitott polcrendszer

térelválasztó

Ha a tér egy bizonyos részét leválasztanánk, de nincs szükség konkrét falra, a legegyszerűbb egy nyitott polcrendszert helyezni a két tér közé. Ezt beszerezhetjük a boltból, de sokkal egyedibb alkotások készíthetők saját kezűleg. A polcok előnye, hogy átengedi a fényt, illetve tárolóhelyként is kitűnően funkcionál. Ha magunk készítjük, érdemes jó minőségű fenyő fűrészáruval dolgozni. 

Fa paraván 

térelválasztó

A fa egy kedvelt és rendkívül mutatós alapanyag, amivel gyönyörűen fel lehet dobni otthonunk hangulatát. A fa elválasztó fal lehet olyan, akár egy paraván. A nyersanyag felülete kedvünk szerint, illetve lakásunk stílusának megfelelően kezelhető. A megfelelő felületkezeléssel akár vintage hatású elválasztó fal is létrehozható. A paraván elkészítéséhez mindössze a gyalult faanyagra és néhány zsanérra van szükség. 

OSB fal 

térelválasztó

Az OSB egy többrétegű lemeztípus, ami egymásra merőleges, műgyantával összeragasztott faháncsokból áll. Ez a felépítés rendkívüli strapabírást, terhelhetőséget és hőtűrő képességet ad a tábláknak. Kimondottan kedvező tulajdonságainak köszönhetően az OSB lapból bátran elkészíthető egy elzárt, sérülésálló, adott esetben hangszigetelt helyiség. 

Az OSB lapból készült elszeparált szoba előnye nem csupán a gyors kivitelezhetőség, hanem az is, hogy az igények esetleges változása után könnyen lebontható. 

Mivel az OSB rendkívül ellenálló, mégis könnyű szerkezetű anyag, akár mozgatható falat is készíthetünk belőle, ami szintén remek átmeneti térelválasztó megoldás.

A faanyagok beszerzése során számíthat a Waller Furnér kínálatára!

Termékpalettánkat úgy állítottuk össze, hogy komplex, teljes körű megoldásokat nyújthassunk megbízóink részére, első kézből. Legyen szó OSB lapról, kemény-, lágylombos vagy fenyő fűrészáruról, gyalult termékekről vagy bármilyen faanyagról, minőségi termékkínálatunkkal állunk vásárlóink rendelkezésére. 

Tudjon meg többet termékeinkről! >>>