+36306874727 info@wallerfurner.hu

A kutyatartás felelősséggel jár, hiszen az állatok számára nemcsak a jó táplálkozás és a rendszeres mozgás fontos, hanem a megfelelő szálláshely biztosítása is. A kérdéskört azonban nem kell túlgondolni, az egyszerű OSB lapok is remek választásnak bizonyulhatnak, ha egy tartós, könnyen kezelhető és ebre szabott kutyaházat szeretnénk építeni. 

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan készíthetünk otthont négylábú barátunknak, hogy az minden szempontból megfeleljen az igényeinek. A kreativitásunkat szabadjára engedve egy olyan kutyaházat alakíthatunk ki, amely nemcsak praktikus, de esztétikus is lesz, és tökéletesen illeszkedik otthonunk környezetébe. 

Lássuk, hogyan álljunk neki ennek a tartalmas barkácsprojektnek!

1. lépés: anyagok és eszközök előkészítése

Az első lépésben győződjünk meg róla, hogy rendelkezünk-e a szükséges anyagokkal és eszközökkel. Ezek közé tartoznak:

  • OSB lapok
  • fűrész,
  • csavarok vagy szegek, illetve megfelelő szerszámok a rögzítéshez,
  • mérőszalag és ceruza.

OSB

2. lépés: az alapok lerakása 

Az alap elkészítése az egyik legfontosabb lépés. Ehhez illesszük össze a kiválasztott OSB lapokat úgy, hogy egy erős és stabil padlót kapjunk. Szükség esetén vágjuk le a lapokat, hogy a kívánt méretet elérjük. A padlóelemeket rögzítsük egymáshoz csavarokkal vagy szegekkel.

3. lépés: falak felállítása

Az oldalfalak elkészítése következik. Vágjuk méretre az OSB lapokat a falakhoz. Helyezzük őket az alapra úgy, hogy megfelelő szögben legyenek egymáshoz képest. Rögzítsük őket a megfelelő szerszámokkal.

4. lépés: a tető kialakítása

Az OSB lapokból készítsük el a kívánt tetőt. Vágjuk meg őket úgy, hogy illeszkedjenek a kutyaház tetejére. Rögzítsük őket a falakhoz, hogy stabil és vízálló tetőt kapjunk.

OSB

5. lépés: személyre szabás

Az alapstruktúra elkészítése után érdemes a kutyaházat személyre szabni. Például festhetjük vagy lakkozhatjuk, méghozzá a kívánt színre. A felületi kezelés nemcsak az esztétikai értéket növeli, hanem a házikót tartósabbá, időtállóbbá is teszi. Arról, hogy miként érdemes nekifogni a festésnek, korábbi cikkünkben részletesebben is írtunk.

A házikedvencünk kuckójának véglegesítéséhez, néhány kényelmes párnát, takarót is elhelyezhetünk a belső térben. 

6. lépés: ellenőrzés

Végül ellenőrizzük, hogy a kutyaház biztonságos és stabil-e, és javítsuk ki az esetleges hibákat. Győződjünk meg róla, hogy nincsenek kiálló szegek vagy éles sarkak, amelyek megsérthetik a kutyát.

 

A fent említett lépések betartásával egy tartós és komfortos kutyaházat készíthetünk, méghozzá költséghatékonyan és egyszerűen. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a kutyaházat rendszeresen karban kell tartani, hogy hosszú élettartamú maradjon.

A szükséges OSB lapok beszerzése során számíthat a Waller Furnér Kft. kínálatára! Árajánlatért, illetve további részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot! >>>