+36306874727 info@wallerfurner.hu

A lambéria felrakása nem egy bonyolult, komoly tapasztalatot és nagy szakértelmet kívánó burkolási mód. Épp ezért bárki, aki egy aprócska affinitást is érez magában, nyugodtan belevághat a burkolóanyag felhelyezésébe. Hogyan kezdjünk neki a munkának? Segítünk!

1. lépés: pihentessük a faanyagot

Nagyon fontos, hogy amint beszereztük a lambériát, ne vágjunk bele egyből a felrakásába. A faanyagot néhány napig, fajtától függően akár két-három hétig pihentetni szükséges abban a helyiségben, ahol fel lesz szerelve. Ez azért nagyon fontos, mivel a lambériának meg kell szoknia az adott klímát, ugyanis 1-2 millimétert tágul. Azonban ha azonnal felkerül a falra, erre nincs lehetőség, így következik be az, hogy kiszakítja a szöget, amivel rögzítésre került. 

lambéria

2. lépés: készítsük elő a terepet

Amennyiben a falat csak részlegesen szeretnénk burkolni, vízmértékkel jelöljük ki, hogy meddig ér majd a lambéria teteje. Ezt követően helyezzük el a párnafákat, amire majd a lambéria illeszkedni fog. Fontos, hogy ellenőrizzük, hogy ezek egy szintben vannak-e, amennyiben szükséges ékeljük ki őket. A szellőzésre is megfelelő figyelmet fordítsunk. Erről úgy gondoskodhatunk, ha a párnafák végei között néhány centi rést hagyunk. 

3. lépés: fogjuk fel a lambériákat 

Az első lambéria felfogatásánál ügyeljünk arra, hogy a lécet egyenesen, vízmérték segítségével helyezzük fel a falra. A lambériát kapoccsal rögzítsük. A kapcsot a lambéria hornyába helyezzük, majd egy szöggel rögzítsük a párnafához. 

Ha vágásra kerül a sor, vigyázzunk arra, hogy ne sérüljön meg az anyag felülete, illetve mindig toldással kezdjük a következő sort. Ez azért is fontos, mert a hagyományos kialakításnál nem mutat jól, ha a toldások egy vonalba esnek. A széleket takarólécek segítségével zárjuk le. 

lambéria

4. lépés: kezeljük a faanyagot 

Amennyiben a lambériát színezni szeretnénk, páccal, lazúrral dolgozzunk. Viszont ha csak a felületkezelés a cél, akkor remek szolgálatot tehetnek a különféle lakkok is. 

A rengeteg előnnyel bíró lambériafalban innentől már csak gyönyörködni kell!

Tekintse meg a Waller Furnér Kft. minőségi lambéria kínálatát! >>>